Tap på Karmøy

Knepent tap mot Avaldsnes

Høstsesongen har startet litt rufsete for Dynamite Girls. Lørdagens bortekamp på Karmøy endte med 1-0-seier til Avaldsnes. Det i en kamp med mange sjanser til begge lag.

Sist oppdatert: 26. aug 2019 Skrevet av: Erik Olsson

 

Høstsesongen har startet litt rufsete for Dynamite Girls. Lørdagens bortekamp på Karmøy endte med 1-0-seier til Avaldsnes. Det i en kamp med mange sjanser til begge lag.

To ujevne lag på jakt etter en trepoenger for å kickstarte en innbringende langspurt på høstsesongen; Avaldsnes for å få kontakt og holde følge med lagene rundt kvalikkplassen, og Røa med ønske om å melde seg skikkelig på i medaljekampen.

Dette var utgangspunktet for lørdagens oppgjør på Karmøy, der kampens eneste scoring fant sted etter timen spilt.

Før det hadde Røa vært med på å sette fyr på kampen, med gode sjanser både før og etter hvilen. Derimot manglet det på presisjon og instinkt på siste tredjedel for å kunne omgjøre sjanser til scoringer, og en positiv førsteomgang til tre poeng etter andreomgangen.

Justines oppvisning

Noe det ikke manglet på var Justine Vanhaevermaet og hennes tunneler. Etter en halvspilt sesong, og vel så det, i Norge så har hennes dragninger og vendinger mellom beina på sine oppassere blitt hennes varemerke.

Mot Avaldsnes fikk vi se hele tre (!) slike varianter.

Utover i førsteomgang, utenom den belgiske midtbanespillerens teknikk, hadde begge lag sine perioder med godt spill, initiativ og gode dødballer. Avaldsnes kom best igang, men Røa kjempet seg raskt inn i kampen på en våt naturgressbane.

Til pause var beskjeden fra trenerapparatet enkel:

– Skyt mer og løp for hverandre, vi gjør en god omgang, har spilt oss godt inn i kampen. Her har vi muligheter.

Denne muligheten røk omsider da vertenes Ylinn Tennebø noterte seg for sin første Toppserie-scoring på langskudd, og videre da Røa ikke maktet å dytte kula over linja selv med fire spisser de siste ti minuttene. For det ble ikke flere scoringer enn det ene.

Gode keeperinvolveringer hos Linn-Mari Nilsen Røa, og svake avslutninger på vertenes keeper hindret flere mål.

Hadde man derimot innført tre-corner-straffe, kjent fra barndommens løkkefotball, kunne man snakket om målrik kamp. For kampen inneholdt en eneste lang rekke med hjørnespark for begge lag kampen igjennom.

Og en positiv førsteomgang er lett å glemme når resultatet etter fullspilt kamp er 0 mål og 0 poeng.

Landslagspause

Nå går Dynamite Girls og resten av Toppserien inn i en landslagspause, en pause spillergruppen skal bruke godt, for å kunne øke poengfangsten resten av sesongen.

Fem Røa-spillere reiser på U23- og Belgia-oppdrag denne uken. Vi ønsker Vilde Gullhaug Birkeli, Synne Kinden Jensen, Rebecka Holum og Katrine Winnem Jørgensen, samt Justine Vanhaevermaet lykke til!

Dynamite Girls kommer sterkere tilbake!

Kampfakta:
Avaldsnes – Røa Dynamite Girls 1-0 (0-0)
24.08.2019, Avaldsnes Idrettspark

Mål: 1-0 (60. min) Ylinn Tennebø.

Linn-Mari Nilsen; Frida Lyshoel, Kamilla Aabel, Katrine Winnem Jørgensen, Marita Holmen Iversen; Justine Vanhaevermaet, Vilde Gullhaug Birkeli (90. min. for Synne Masdal), Ina Skaug (70. min. for Ragne Hagen Svastuen); Anya De Courcy (70. min. for Frida Dybvig Haugen), Rebecka Holum; Synne Kinden Jensen

Ubenyttede reserver: Julia Arnesen 

Dagens skryt

Dette er ikke ment som sarkasme, men heller fortjent skryt og honnør i en hverdag hvor det ofte diskuteres dommerinnsats. Verdt å nevne fra Avaldsnes-kampen er fløyteblåseren og hans trio på linjene sin innsats. Fremragende dømming! Mer av dette, takk!