Tap i tøff batalje mot Vålerenga

Sist oppdatert: 14. mar 2019 Skrevet av: Erik Olsson

 

De første tjue minuttene i Toppserien-oppgjøret mellom Vålerenga og Røa Dynamite Girls på Intility Arena lørdag ettermiddag var av den innholdsrike sorten. Tre raske scoringer, hvorav to i favør Vålerenga, og et kampbilde som bølget fra sekstenmeter til sekstenmeter. Flere scoringer ble det ikke i byderbyet mot våre blå naboer, og dermed endte det med 2-1-tap og null poeng. 

Foto: William MyhreTekst: Erik Olsson

For kampen startet positivt sett med Røa-øyne. Allerede før to minutter var spilt noterte vi Røa-avslutning på mål. Da hadde Røa-jentene spilt seg til en god mulighet via et frispark i farlig posisjon. Dessverre var avslutningen for løs.

Kun noen minutter senere er det nettsus i andre enden, ved Maren Haug. Og minuttet senere var de nære å gå opp til 2-0.

Det mener Therese Sessy Åsland var typisk for Dynamite Girls’ kamp.

– Vi mangler den siste lille biten, kall det spruten eller gutsen, både defensivt og offensivt når det gjelder å krige i boksen. I dag vinner Vålerenga fordi de er på og spurter inn i boks, mens vi er enten en halvmeter bak eller ikke der i det hele tatt, sier Therese, som ikke legger skjul på at hun er skuffet etter kampslutt.

Røa-jentene svarte derimot ikke lenge etterpå. Fem minutter tok det før Ina Skaug var frempå og satte inn utligningen. Med det var Røa ajour etter en god periode, hvor jentene særlig kom forbi og skapte farligheter på sin venstre flanke.

Ina Skaug og Røa-jentene jubler for 1-1-scoring

Ina Skaug og Røa-jentene jubler for 1-1-scoring

Men vertene fortsatte å stå høyt, noe som førte til flere brudd i gunstige posisjoner for deres del. Og etter 17 minutter gikk Vålerenga opp i føringen på ny etter å ha kommet forbi på sin høyre side og kriget ballen inn på Kirvil Schau Oddens første stolpe.

– Vi har nok av sjanser og innlegg og muligheter til å få mer ut av det enn det ene målet. Og samtidig er vi for gavmilde i motsatt ende. Da blir det som det blir. Klart det er surt, legger Therese til, og referer til Svava Ros Gudmundsdottirs nestenmulighet fra innlegg og Ina Skaug skudd over fra nært hold, begge ikke lenge etter Vålerengas 2-1-scoring, og Røa-jentenes heading i tverrliggeren etter hjørnespark i andreomgang.

– Hadde vi hatt litt stang inn så kunne vi fort snudd det, men sånn blir det ikke. Vålerenga vil mer, sånn så det ut som i alle fall.

Skuffet var også trener Geir Nordby, særlig om førsteomgangen.

– Jeg ser vi prøver mer etter pause, men jeg synes ikke fremstår på en måte som er Røa-verdig, oppsummerer Geir.

Byåsen neste
Nå er det nye oppgaver som gjelder for Geir, Therese og de andre jentene. Først ut er cupkampen mot Byåsen allerede førstkommende tirsdag på Røabanen.

– Det er en revansjesugen gjeng inne i garderoben nå. Vi skal reise oss og bevise mot Byåsen, poengterer Therese.

Før avspark på Intility Arena

Før avspark på Intility Arena

Kampfakta:
Vålerenga – Røa 2-1 (2-1)
Toppserien, 10. runde. 16.06.

Mål: 1-0 (5. min.) Maren Eithun Hauge, 1-1 (10. min.) Ina Helen Levorsen Skaug, 2-1 (18. min.) Ingrid Schjelderup.

Kirvil Schau Odden – Frida Berg Lyshoel (76. min. for Vilde Bratland), Kristine Bjørdal Leine, Katrine Emilie Winnem Jørgensen (84. min. for Synne Sofie Christiansen), Nora Byom Nilssen – Ina Helen Levorsen Skaug, Line Holter, Vilde Gullhaug Birkeli, Therese Sessy Åsland, Rebecka Wanvik Holum (60. min. for Ragne Hagen Svastuen), Svava Ros Gudmundsdottir.

Dommer: Marte Sørø, Molde FK.
Stadion: Intility Arena, 372 tilskuere

Høydepunkter:

Ina Skaug scoret mot gamleklubben. Dessverre holdt det ikke til seier.

Ina Skaug scoret mot gamleklubben. Dessverre holdt det ikke til seier.

Kristine Leine i duell med Ingrid Søndenå

Kristine Leine i duell med Ingrid Søndenå

 Frida Lyshoel i aksjon