Seier og tap i helgens treningskamper

Kaptein Katrine Winnem Jørgensen i kamp mot Kolbotn høsten 2019. Foto: Marius Eriksen

Sist oppdatert: 30. jan 2020 Skrevet av: Erik Olsson

 

Begivenhetsrik helg i Telenor Arena da Dynamite Girls spilte to kamper på tre dager.

I helgen gikk OBOS Telenor ØHIL Cup av stabelen, i et format hvor arrangørklubben ØHIL og de tre Toppserie-lagene Vålerenga, Kolbotn og Røa gjorde opp status to måneder før seriestart.

Først ut for Røas del var et fredagsoppgjør mot de hvitkledde fra Oppegård. Med ny trener og flere endringer i spillerstallen trakk Kolbotn det lengste strået med en scoring med kun ni minutter igjen av ordinær spilletid.

Resultatet i seg selv var skuffende, men både spillere og trenere var særlig tydelige på at selve prestasjonen var et stykke unna der man ønsker å være. Høyreback Frida Lyshoel pekte på to nøkkelelementer som manglet etter 0-1-tapet for Toppserie-rivalen.

– Vi lykkes ikke helt med å gjennomføre det vi snakket om før kampen og bommer derfor litt i presspillet vårt. I tillegg så tørr vi ikke helt å slippe oss løs og beholde roen i det offensive spillet. Når vi gjør det så vet vi at vi er gode, så vi må tørre å gjøre det oftere, understreket Lyshoel.

Rom for forbedring, mente Frida Lyshoel etter 0-1-tap for Kolbotn. Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball

I likhet med Lyshoel var også Hanna Terry skuffet etter fredagens kamp, og nevner også presspillet når kampen skulle oppsummeres.

– Etter fredagens kamp tror jeg alle var litt skuffet over prestasjonen. Når det er sagt så er det ment å være en lærings- og treningsarena for oss, og vi så tydelig at det var både gode og mindre gode ting vi gjorde, fortalte Terry, Røas siste signering, til dynamitegirls.no på lørdag.

– Vi jobber mye med presspillet vårt, og leter etter nøkkelen i omstillingen til og fra de ulike fasene. Det var noen positive elementer på fredag og jeg tror vi viser oss fra en bedre side under søndagens kamp, uttalte Terry dagen før ØHIL sto på motsatt banehalvdel.

Og som sagt så gjort. Dynamite Girls reiste seg mot ØHIL søndag ettermiddag og sikret vinterens første seier med to scoringer i første omgang ved Vilde Fjelldal og Birgitte Bjørlykhaug.

Fjelldal var fornøyd med seier og at målkontoen for året ble åpnet mot ØHIL.

– Ting fungerte mye bedre mot ØHIL. Vi får prøvd ut ting vi har jobbet med på trening de siste ukene og ser at det fungerer. Vi tørr å slippe oss mer løs i forhold til kampen vi spilte på fredag, og vi er flinke til å utnytte og bruke de rommene som er utpå banen, oppsummerer målscoreren.

Sett over det hele kan helgen oppsummeres som en innholdsrik én med god matching og mye spilletid fordelt over gruppa. Ekstra gledelig var det med spilletid og hospitering for tre lokale, fremadstormende jenter fra yngre årganger. Vi takker Idun, Maren og Sofia for strålende innsats i helgen, samtidig som vi også hyller Hedda Strand Gardsjord for nok et spontant mini-comeback i Dynamite Girls-drakt.

Helgens tropp:
Kirvil Odden Sundsfjord
Linn-Mari Nilsen
Frida Lyshoel
Synne Masdal
Kamilla Aabel
Maria Hiim
Vilde Gullhaug Birkeli
Ragne Hagen Svastuen
Anya de Courcy
Hanna Terry
Linn Huseby
Hedda Strand Gardsjord
Marita Holmen Iversen
Birgitte Bjørlykhaug
Katrine Winnem Jørgensen
Idun Shao Bø
Maren Nodenes-Fimland
Sofia Flage Braathen