Sarah Suphellen klar for Røa

Vi ønsker velkommen til en meget spennende midtstopper

Sarah Lilleberg Suphellen forlenger til 2025 Foto: Erik Olsson / RFE

Midtstopperen med 43 U-landslagskamper for Norge og over 70 toppseriekamper melder overgang fra LSK Kvinner før 2020-sesongen.

Sist oppdatert: 26. nov 2019 Skrevet av: Erik Olsson

 

Sarah Suphellen, med 43 U-landslagskamper for Norge og over 70 toppseriekamper, melder overgang fra LSK Kvinner før 2020-sesongen.

– Jeg vet det er mye bra på gang som jeg vil være med på. Røa er en klubb som har utviklet mange gode spillere. Jeg har hørt mye bra, og det er en klubb og en gruppe som jeg tror passer meg veldig fint.

Det er Sarah Alexandra Lilleberg Suphellens umiddelbare kommentarer på spørsmål om klubbvalget foran neste sesong.

Fra 1. januar byttes gult med rødt, og den allerede meritterte forsvarsspilleren ser frem til å ta nye steg under Geir Nordbys og Røas vinger. Samtidig retter hun en stor takk til klubben hun fikk 18 kamper for i løpet av halvannen sesong etter overgangen fra trygge omgivelser i Trondheim.

– Først og fremst er mine personlige målsettinger for neste sesong det å komme sterkere tilbake fra et litt lengre skadeavbrekk og komme i kampform. Og så vil jeg være med å prege, både i kamp og trening. Det å prestere på et nivå som kan gi meg internasjonale kamper driver meg, sier Suphellen, som på under to år har tatt to ‘The Doubles’ med Birdsa på Romerike.

– Jeg er takknemlig for alle opplevelsene der de siste årene. Jeg har vært med på mange eventyr, både i Europa og hjemme. Fått mange nye erfaringer også, både som spiller og privatperson. Gikk fra en behagelig hverdag i Trondheim hos familie til en mer utfordrende hverdag i ny by hvor man blir kastet inn i den ene utfordringen til den andre.

– Jeg har blitt kjent med så mange fantastiske personer under tiden i LSK, som har gjort utfordringene lettere. Har alt i alt hatt en fantastisk tid i LSK, selv om det siste året har vært en utfordring både som spiller og person, så føler jeg at jeg kommer mer styrket ut av det, og definitivt en erfaring rikere, føyer hun til.

Viljesterk midtstopper

Midtstopperen skygger med andre ord ikke banen for nye oppgaver og prøvelser. Nå venter nye utfordringer for 1998-modellen på Røa. De tar hun fatt på ved siden av å fortsette med medisinstudier på universitetet i Århus. Samtidig kjemper hun hardt for å komme tilbake for fullt etter en meniskskade tidligere i år. Det kjempes altså på mer enn bare én arena for Røas nye midtstopper.

– Det går veldig bra å kombinere studier og fotball, men mye på grunn av god tilrettelegging fra skolen sin side. Så jeg styrer det meste selv.

Suphellen er tildelt draktnummer 3, som inntil sommeren 2019 var å se på ryggen til tidligere Røa-kaptein Kristine Leine, som nå sparker sin ball i England.

Røa har sikret seg kvalitetene til en moderne forsvarsspiller med erfaring fra Champions League. Foto: Jon Olav Nesvold / BILDBYRÅN

– En bekreftelse på at det jobbes godt i Røa

Med signeringen av Suphellen teller Røas spillerstall fire midtstoppere. De øvrige tre er kaptein Katrine Winnem Jørgensen, Kamilla Aabel og Synne Masdal. At Suphellen velger Røa etter to sesonger på Romerike er noe som begeistrer Geir Nordby.

– At Sarah har valgt å komme til Røa er jo bare helt suverent. Sarah vil komme inn som et friskt pust og heve oss som lag i 2020. I tillegg kommer hun til å bli mye bedre enn det hun er nå. At vi begynner å bli attraktive for spillere på de beste lagene i Norge er utrolig bra og ikke minst en god bekreftelse på at det jobbes godt i Røa. Det er tydelig at det legges merke til at vi utvikler mange spillere til toppnivå, sier Nordby, og krydrer det hele med et konkret eksempel fra sesongen som akkurat ble rundet av.

– I løpet av denne sesongen har vi blant annet spilleren som kom på andreplass på toppscorerlisten, har flest målpoeng og som også er nominert til årets spiller. Det er ikke overraskende. For det jobbes hardt, godt og målrettet.

Selv vil Suphellen beskrive seg som en smart og teknisk hardhaus med temperament og tæl på banen.

– Jeg er en fotballklok spiller som er vond å møte i alt som er av duellspill. I tillegg har jeg to gode pasningsføtter. Og tenning på trening og kamp.

Sarah Suphellen har signert en toårskontrakt med Røa.

PS!

Visste du at Suphellen var å finne i J19-troppen under EM-kvalifiseringen sammen med andre nåværende (og tidligere) Røa-spillere? Vilde Fjelldal, Maria Hiim og Katrine Winnem Jørgensen var alle å se i Norges kamptropp. Les mer om 0-1-seieren mot Russland i 2016 og se resten av J19-laget HER!

Suphellen under oppvarming før cupsemifinalen mellom Røa og LSK Kvinner på Røabanen i 2018. Foto: Jon Olav Nesvold / BILDBYRÅN