Røas nye nummer 1

#1 Linn-Mari Nilsen

Røas nye nummer 1: Linn-Mari Nilsen i aksjon på trening. Foto: William Myhre.

Sist oppdatert: 25. jun 2020 Skrevet av: Erik Olsson

 

Hun har gått landslagstrappen fra J15 hele veien opp til U23-landslaget, som hun debuterte for tidligere i år. Foran 2020-sesongen overtar Linn-Mari Nilsen også draktnummer 1 for Røa.

– Det har vært en lærerik og kjekk tid i Røa så langt. Røa tok meg i mot med åpne armer for halvannet år siden, og jeg har følt meg hjertelig velkommen fra første stund. Og det er ingen tvil om at Røa var og er den absolutt rette klubben for meg. Samholdet i den fantastiske gjengen jeg er en del av er noe jeg aldri ville vært foruten, forteller sisteskansen, som i fjor sommer signerte en langtidskontrakt med klubben.

Nilsen har aldri lagt skjul på at hun stortrives på Røa. Og nå foran 2020-sesongen overtar hun i tillegg draktnummer 1 etter at Kirvil Odden Sundsfjord forlot klubben tidligere i juni. Det er en utfordring og et ansvar den tidligere Kaupanger-keeperen gleder seg til.

– Jeg har hatt den beste keepermakkeren og keepertreneren, og sammen har vi utgjort verdens beste keeperteam. Ragne må for såvidt også nevnes når vi snakker om keepere, sier Nilsen med et smil, og refererer til gårsdagens presentasjon av Ragne Hagen Svastuen.

Samtidig letter hun litt på sløret om hvordan treningshverdagen og den sunne konkurransen har påvirket hennes utvikling siden hun kom til Røa.

– Jeg har vært i en utfordrerposisjon om keeperplassen, noe som har vært utfordrande på flere måter. Det har aller mest vært enormt lærerikt og noe som har gjort at jeg har vokst både på og utenfor banen. Nå skal jeg steppe opp, ta mer ansvar, og være med å få klubben opp og fram.

Linn-Mari Nilsen gleder seg over seriestart i Toppserien. Foto: Mathias Bergeld / Bildbyrån.

«Noen raske»

Røas nye nummer 1: Linn-Mari Nilsen. Foto: Mathias Bergeld / Bildbyrån.

Tidligere klubber?
– Førde, Kaupanger

Hvordan vil du beskrive deg selv?
– Uredd, sta, ansvarsfull, omgjengelig, grei

Beste fotballminne?
– 1-0-sliteseier mot Trondheims-Ørn i fjor høst, komme til EM-semifinale med J19, og rykke opp til 1. divisjon med Kaupanger.

Mål for 2020?
– Forsette den gode utviklingen vi har hatt som lag og ta medalje. Personlig vil jeg forsette å utvikle meg, spille mye i Toppserien og være en matchvinner.

Største kvinnelige fotballspiller?
– Må jo fremme oss keeperane litt så eg seie Hope Solo!

Største kvinnelige forbilde? 
– Mamsen! Verdens råaste dame, rett og slett!