Røa støtter Nakkims og Näsbergs initiativ

- En kjempeviktig sak

Sist oppdatert: 01. nov 2020 Skrevet av: Erik Olsson

 

Lørdag ettermiddag skrev Mjøndalens Markus Nakkim og Vålerengas Ivan Näsberg dette innlegget i VG. Her tar de til orde for at fotballspillerne selv, i lys av de siste ukers rasismesaker, må ta ansvar og stå opp mot problemene fra innsiden av klubbmiljøene.

Problemet de presenterer er todelt:

  • Vi skal ikke ha diskriminerende holdninger.
  • Vi skal ikke gi uttrykk for diskriminerende holdninger på grunn av uvitenhet eller misforståelser.

De skriver følgende:

– «Vi vil etablere et mangfoldsprosjekt som spillerne driver selv, som påvirker og bevisstgjør fra innsiden av garderobene. Vi vil rekruttere «holdningsambassadører» i alle spillertroppene og på den måten konkret arbeide for å løfte all form for diskriminering og inkludering inn i garderobepraten. Vi begynner med Eliteserien. Så tar vi Toppserien og OBOS-ligaen og ser hva vi kan få til.»

– Veldig bra, men ikke nok.

Vi på Røa stiller oss fullt og helt bak dette initiativet. Under gårsdagens kamp mot Lyn bar alle våre spillere og trenere et rødt bind rundt armen med #STOPP som budskap på.

Omkring et døgn etter at innlegget til Eliteserie-spillerne ble publisert i VG går Røa Fotball Elite ut med vår støtte til dette initiativet. Keeper Linn-Mari Nilsen går i front for holdningsarbeidet på Røa, og mener i likhet med sine kolleger i Eliteserien det er på høy tid fotballfamilien rydder opp i egne rekker for å få fokuset tilbake på idretten.

– Dette er et kjempebra initiativ av Nakkim og Näsberg som jeg og Røa stiller oss 100% bak. Holdningsarbeidet vi gjør med å bære #STOPP, rosa sløyfe og regnbueband er selvfølgelig veldig bra, men ikke nok.

– Vi spillere må gjøre jobben innenfra og finne ut hva vi vil stå for og fremme det. Det å være en del av dette mangfoldsprosjektet og få være med på å påvirke og bevisstgjøre mine og våre spillere er noe jeg er veldig stolt av. Alle som spiller i Røa skal ha diskriminering og inkludering i bevisstheten og Røa skal være en klubb der alle skal føle seg velkommen og kunne være seg selv uansett.

– I Røa spiller vi tøft og det kan bli høy temperatur i kampens hete, men det er sånn fotballen skal være. Litt kjefting, smelling og krangling må vi ha, men en plass går grensen. Diskriminerende handlinger og ytringer er noe vi har null toleranse for. Vi ser veldig frem til å ta del i dette prosjektet sånn at vi sammen kan nå målet med å unngå skadelige hendelser som oppstår av uvitenhet, og forhåpentlig helt eliminere bevisst diskriminerende handlinger eller ytringer blant spillerne.

Heia Markus, heia Ivan, heia Linni og heia fotballen.