Råsterkt bortepoeng mot LSK

Et fornøyd lag etter uavgjort 1-1 moit LSK

Sist oppdatert: 29. apr 2019 Skrevet av: Erik Olsson

 

Etter to strake tap reiste Dynamite Girls seg borte mot LSK Kvinner. I den tv-sendte kampen tok Røa-jentene et råsterkt poeng lørdag ettermiddag.

Vi trengte denne selvtilliten her, å hamle opp med kanskje Norges beste lag på deres hjemmebane. Det var helt suverent, sa trener Geir Nordby til NRK etter kampslutt.

At Nordby var fornøyd etter kamp var tydelig. For han fikk se sine utvalgte krige, løpe, og, tidvis, spille glimrende mot den regjerende cup- og seriemesteren. Det etter to strake tap, mot Klepp og Lyn, der Røa-jentene manglet det lille ekstra og mer flyt for å sikre ett eller flere poeng.

Det var med andre ord en offensiv gjeng som reiste til Romerike denne helgen med en krystallklar kampplan og en solid dose revansjelyst og sult i bagasjen.

På forhånd var det nærmest vedtatt og opplest at man hadde en ny målrik kamp i vente, ettersom de siste oppgjørene hadde endt 3-3 og 6-2. I beste sendetid på riksdekkende fikk det norske folk servert 90 minutter med få mål, men dog en jevnspilt og fysisk tøff kamp. Akkurat slik kamper mellom Røa og LSK Kvinner pleier å utarte seg. Intet nytt under solen med andre ord.

Få sjanser og mange dueller

Mens målsjansene uteble, florerte det med knallharde dueller i alle faser av spille. Det var tydelig at hver ball, hver duell og hvert minutt betydde mye for begge lag. Og med tøffe fysiske vilkår slet vertskapet med å finne flytsonen, og dermed også mål. Det passet Røa-jentene som hånd i hanske.

Etter 66 målløse minutter tok LSK Kvinner omsider ledelsen etter å ha omsatt et straffespark i mål. Mens det var lite å si på forseelsen, var straffescoringen av den litt heldige sorten, hvor keeper Kirvil Odden Sundsfjord går riktig vei, men får stolpetreffet fra Guro Reiten i ryggen før ballen snek seg over mållinjen.

Første Toppserie-mål

Røa hadde stilt opp for å krige. Og krige gjorde de til 20 i stilpoeng. Kun fire minutter etter at hjemmelaget hadde tatt ledelsen slo Røa-jentene voldsomt tilbake. Med sin første Toppserie-scoring satte Vilde Gullhaug Birkeli satte 1-1.

Det var en slik scoring som fortjener en egen paragraf, og noen ekstra ord. Det hele starter med et følsomt innlegg som er millimeterpresist fra Katrine Winnem Jørgensen langt ute på høyreflanken. I steget bankes ballen inn med spinn, hvor Gullhaug Birkeli kommer stormende inn på 11-12 meter. Om løpet fra dypet er presist og godt timet, så er hodestøtet, hvor målscoreren i prosessen banker to meritterte landslagsspillere i duell, vakkert. Snakk om tidspunkt og måte å score sitt første mål i Toppserien.

Etter utligningen sto Røa godt, tok stadig mer over og hadde attpåtil noen gode muligheter til å ta ledelsen, som da fartsmonsteret Rebecka Holum kom alene med LSK-keeperen, uten at det resulterte i annet enn en innholdsrik og interessant kamp.

MÅLSCORER: Vilde Birkeli nikker ballen inn i mål etter pasning fra Kathrine Jørgensen. Foto: Jan-Erik Kristiansen.

Kneler seiersvante verter

Med ti minutter igjen av kampen ble Røa redusert til ti spillere etter at Justine Vanhaevermaet fikk se sitt andre gule kort for kvelden. Men ellers så dominerende og seiersvante verter fikk det aldri til å klaffe i sluttminuttene.

Dermed sikret Røa-jentene et uhyre fortjent og sterkt bortepoeng, som ble feiret og markert etter kampen som om de hadde vunnet.

– Ja, det der føles faktisk som en seier. Måten vi kriget, holdt på og spilte god fotball synes jeg det var fortjent, fortalte Kirvil Odden Sundsfjord etter kampen til dynamitegirls.no.

Etter fem serierunder har Røa syv poeng og er å finne på sjetteplass i Toppserien. Neste kamp finner sted allerede onsdag 1. mai kl 15.00, når Kolbotn kommer på besøk til Røabanen. Vi ønsker publikum og motstandere velkommen til kamp!

LES OGSÅ: Akerspostens referat fra kampen

DIRIGENTEN: Geir Nordby styrer og dirigerer laget
JUBEL: Og slik feirer Geir og «benken» utligningen til Vilde Gullhaug Birkeli