Poengdeling på Valle

Rebecka Holum utlignet og sikret poeng for Røa

Sist oppdatert: 13. okt 2019 Skrevet av: Erik Olsson

 

Én scoring i hver omgang resulterte i at poengene ble delt mellom Vålerenga og Røa Dynamite Girls.

– Det er bra at vi klarer å snu det etter å ha ligget under 1-0 til pause. Vi slet litt i første omgang og fikk en bedre andre omgang. Så vi er ok fornøyd med ett poeng selv om vi gjerne skulle hatt tre poeng, sier Kirvil Odden Sundsfjord på spørsmål om hvordan hun opplevde poengdeling på Intility Arena lørdag ettermiddag.

For seiersrekken til lørdagens vertskap røk da Rebecka Holum skøyt Røa tilbake i kampen og Dynamite Girls holdt unna for dødballbonanzaen til Vålerenga mot slutten av kampen. Etter fire strake seiere i september ble Røa det første laget til å ta poeng på det medaljejagende laget fra Oslo øst.

Det i en kamp som tidvis bølget frem og tilbake og der Vålerenga hadde en hel haug med dødballer kampen igjennom.

Røa åpnet friskt med høyt press og et skudd på mål signert Vilde Fjelldal allerede etter 35 sekunder spilt. Etter 30 nye sekunder var det duket for kampens første dødball, denne gang i motsatt ende av banen.

Og sånn holdt de to lagene på. Frem og tilbake.

Ny giv etter pause

Keeper Odden Sundsfjord mente at det var et par justeringer i pause som endret kampbildet og sikret poeng for Røas del etter at Røa hadde kommet under etter halvtimen spilt. Da var det hjemmelagets midtstopper som hamret ballen inn i nettmaskene etter flere oppofrende klareringer fra Røas side.

For det var ikke til å stikke under en stol at både trenerapparatet og spillerne ønsket forbedring etter hvilen. I en kamp, som sett over ett var relativt jevnspilt, var det vertene som skapte de største sjansene, men hvor Røa sto godt defensivt og kjempet Vålerenga ut av stilen.

Det førte til at majoriteten av vertskapets sjanser kom fra distanse, og var på så måte mindre skummelt for Odden Sundsfjord og Røa.

Og da det først ble skummelt hadde man for en gang skyld stolpe og tverrliggeren på sin side. Eller en god Kamilla Aabel, som stanget unna det som var kampen gjennom.

Marginer med. Det smakte særdeles godt.

– Vi slet med at vi tråkket oss fast på en side, så vi prøvde å få til mer vending av spill. Det fungerte bedre, vi var litt mer direkte og litt tøffere i duellene, slår burvokteren fast.

Selv skapte Røa-jentene mer enn nok til å score både ett og to mål i begge omgangene.

Ved timen spilt var det Rebecka Holum som fikk æren av å utligne Vålerengas ledelse fra første omgang etter en råsterk Vilde Fjelldal-involvering og en Synne Kinden Jensen-tilrettelegging.

Et lite styrtløp mot Røas mål det siste drøye kvarteret bar ikke frukter for hjemmelaget, og Røa ryddet unna det som kom av dødballer og overgangsmuligheter. Og med det ble ett poeng sikret i sesongens fjerde siste kamp.

Kampfakta:
Vålerenga – Røa Fotball Elite 1-1 (1-0)
12.10.2019

Mål: 1-0 (35. min.) Maruschka Waldus, 1-1 (62. min.) Rebecka Holum

Kirvil Odden Sundsfjord, Frida Lyshoel, Kamilla Aabel, Katrine Winnem Jørgensen, Marita Holmen Iversen; Vilde Gullhaug Birkeli, Justine Vanhaevermaet; Rebcka Holum, Synne Kinden Jensen, Birgitte Bjørlykhaug (58. min. for Ragne Hagen Svastuen), Vilde Fjelldal.

Ubenyttede reserver: Linn-Mari Nilsen, Frida Dybvig Haugen, Julia Arnesen, Synne Masdal, Anya De Courcy, Ragne Hagen Svastuen

Intility Arena