Poengdeling i Bergen

To poeng tapt på tampen

Oline Brekke Fuglem takles. Foto: Nicholas Noreng / Fotballkollektivet

Sist oppdatert: 19. okt 2020 Skrevet av: Erik Olsson

 

Før lørdagens kamp ville vi tatt imot alt vi kunne av poeng. For med tanke på tabellsituasjon er noe bedre enn ingenting. Om man tenker det samme etter å ha ledet to ganger mot Sandviken, noe som i utgangspunktet er et godt resultat, men må ta til takke med poengdeling er en annen sak. Helt på tampen av oppgjøret på Stemmemyren røk to livsviktige poeng. Allikevel er det en positiv gjeng med fornyet tro på at de har det som skal til for å sikre fornyet Toppserie-kontrakt i løpet av november.

Langskuddens dag

Anført av Lois Roche, Vilde Fjelldal og Oline Brekke Fuglem, som dannet Røas fronttrio og som alle tre presterte meget godt, lå det an til å bli topp stemning på Stemmemyren og på flyet hjem. Kaptein Katrine Winnem Jørgensen sørget for en tidlig ledelse med et utsøkt frispark, som fra 25 meter fant veien til krysset.

Ledelsen holdt kun et drøyt kvarter. Sandviken tok over rett etter Røas åpningsmål og var det førende laget uten å få et skudd på mål før det var spilt 22 minuter. Knappe to minutter etter dette løsnet det da Ida Holm Neset gjorde sitt første Toppserie-mål, som i likhet med Jørgensen banket til fra distanse.

Røa, på sin side, mobiliserte rett fra avspark. Roche, som har vært en positiv innflytelse på dette laget siden hennes overgang tidligere i høst, kom til avslutning uten å true Oda Bogstad i Sandviken-målet. Og i de kommende minuttene var det Røa som red kampen og spilte seg frem til brukbare muligheter. På sidelinjen var det tydelig at Geir Nordby & Co. øynet seiersmuligheter, mens man på Sandvikens side kunne skimte tydelig frustrasjon for manglende presisjon og evne til å holde ballen særlig lenge i laget.

Men plutselig snur det, og frem mot pause tar vertskapet fullstendig over. I tur og orden får Lisa Naalsund, Vilde Hasund, og Naalsund igjen gode skuddmuligheter fra distanse. En meget god Linn-Mari Nilsen holdt stand, og Røa red et lite stormløp mot eget mål.

Og i det stadionuret nærmet seg tallet 45, er plutselig Røa, som ikke har vært å se på Sandvikens halvdel de siste ti minuttene, i føringen igjen. Og ja, du gjettet riktig, nok en gang kommer scoringen på langskudd.

En pigg Fjelldal jakter og kriger tilbake ballen ute til høyre og slår denne tilbake i en 45-graders variant mot en fremadstormende Roche, som får en fot på ballen før den triller bakover til en godt plassert Huseby som vaker i sivet utenfor vertenes boks. Akkurat slik NTBs stadionreporter kommenterte, banket Røas midtbaneelegant ballen opp i nærmeste hjørne med den aller største selvfølge. På ny var Røa i ledelsen, og det noe mot spillets gang i Bergen. Ballen er rund, mål er mål. Sånn går no’ dagan.

Etter en innholdsrik og særs underholdende omgang er det et litt annet kampbilde vi får presentert etter pause. Sandviken får det ikke til å stemme, Røa har flere muligheter til å legge på til 1-3, og solen titter omsider frem utover Stemmemyren. De røde og hvite fra Bergen får til og med et mål annulert. Alt i alt kan man etter sigende si at det var en god tid å være Røa-supporter på.

Men i det man virkelig øyner tre poeng, som er så uhyre viktige i denne fasen av sesongen, så glipper det. I kampens 90. minutt glipper man i markering på et hjørnespark i mot, og en av hjemmelagets midtstoppere får stange inn 2-2-scoringen.

Hele fem minutter legges til etter Sandvikens andre utligning for dagen, og før fløyteblåseren trykker til for kampens siste gang, får Røa en gedigen mulighet til å sette sin tredje. Fra skrått hold avsluttes det dog rett på keeper, og nærmere kom man ikke tre poeng.

Røa reiste altså hjem med ett poeng i bagasjen, noe som i seg selv er et godt resultat i Bergen. Søndagens resultat i oppgjøret mellom Lyn og Arna Bjørnar gjør sitt til at det nå er fire poeng opp til kvalikkplass (Lyn) og trygg plass (Kolbotn). Tre kamper gjenstår, og vi går noen uhyre spennende uker i vente. Først venter en landslagspause, før høstens viktigste kamp på Røabanen, mot Lyn, finner sted 31. oktober. Vi kommer tilbake med billettinformasjon.

Nominert til rundens mål

Man kan nesten spørre seg hva som må til for å kunne bli nominert til rundens mål når Jørgensens frisparkperle ikke ble det, men det er en helt annen diskusjon man får ta siden.

Nominert ble derimot Husebys kanonkule, også denne fra distanse. Kjenn deres besøkelsestid og stem frem Røa-toppscorerens perle HER!