Overbevisende seier i Harstad sikret cupavansement

Tremålsseier mot Medkila

Det tok en omgang før Røa fikk hull på byllen mot Medkila. En av vårens formspillere og en debutant viste vei i andre omgang og sikret cupavansement

Sist oppdatert: 04. aug 2019 Skrevet av: Erik Olsson

 

Det tok en omgang før Røa fikk hull på byllen mot Medkila. En av vårens formspillere og en debutant viste vei i andre omgang og sikret cupavansement

Med en tynn og skadeutsatt tropp å velge fra, reiste Geir Nordby og resten av gjengen nordover til cupkampen i Harstad med en klar oppfatning av at Medkila ville bli en hard nøtt å knekke.

Historisk sett har nemlig onsdagens motstander vist seg som en fysisk sterk og høytpressende motstander, der kun tre av de siste syv oppgjørene har gitt Røa-seier.

Men det var før åttendelsfinalen onsdag kveld. Cupen står høyt i fokus i år på Røa, og Dynamite Girls var innstilt på å sikre kvartfinalebilletten under skyfri himmel oppe i nord.

Som sagt, så gjort.

Men det satt langt inne.

Til tross for tidvis Røa-dominans og flere gode muligheter, først og fremst via kantene, kom aldri den forløsende scoringen før pause. Til det var tverrligger, keeper og upresise avslutninger festbrems for angrepsvillige Røa-jenter.

I pausen ble én endring gjort, der Ragne Hagen Svastuen kom inn for Vilde Fjelldal.

Formspiller viste vei

Dynamitegirls.no har tidligere skrevet om Rebecka Holums gode vårsesong, som ble kronet med uttak til U23-landslaget og ny kontrakt med Røa.

Onsdag kveld var Holum på jobb igjen, og viste frem hvorfor hun var en av Toppseriens virkelige formspillere og en av Geir Nordbys viktigste spillere i våres.

Onsdagens målscorere: Anya De Courcy og Rebecka Holum. Foto: Vidar Munkvold.

Gang på gang dundret hurtigtoget fra Gimse nedover både høyre- og venstrekanten, og pøste inn innlegg foran mål. Da avslutterne i boks ikke fikk det til å stemme, gjorde Holum omsider jobben selv.

På 0-1 var det lenge uvisst om scoringen ble tellende eller ikke da Holum fikk flikket ballen inn over mållinjen rett før timen var spilt, men dommertrioen ble til slutt enige om å la målet stå. Derfra og inn var det, om mulig, enda mer Røa som gjaldt på Harstad Stadion.

Minutter senere er både Hagen Svastuen, ved en heading, og Synne Kinden Jensen, etter et strålende raid, nære på å legge på til 0-2. Farlighet på farlighet ble skapt fremover, og bakover i banen ryddet en god Synne Masdal unna det som kom av Medkila-varianter fra kantene.

Holum, derimot, var ikke ferdigscoret. Som så mange ganger tidligere i år, kombinerte Kinden Jensen og Holum på flott vis. Et strålende gjennomspill fra førstnevnte fant Holum på løp på tvers av Medkilas sekstenmeter, og som siden plasserer ballen i motsatt hjørne. En lekker scoring, og full jubel i Røa-teltet etter 72 minutter.

Debutant markerer seg

Med kvarteret igjen på kampuret skulle en debutant få prøve seg. Anya De Courcy ble tidligere denne uken presentert som ny Røa-spiller, og på Harstad Stadion fikk hun virkelig presentert seg. Kun fire minutter trengte hun på å omsette et Holum-innlegg i mål. 0-3 og sikret avansement med ti minutter igjen av kampen for Geir Nordby, som dermed brukte sitt siste bytte da kaptein Winnem Jørgensen gjorde plass for Julia Arnesen.

Hør hva Geir Nordby hadde å si etter kampen:

Med det var kvartfinalebilletten sikret, og Røa reiser torsdag formiddag sørover for å restituere og forberede seg til søndagens rysare mot byrival Vålerenga, som onsdag kveld banket Manchester United Women 4-1 på Intility Arena. 

Jentene håper på stort oppmøte – ses vi på Røabanen kl. 15:00 søndag? 

Kampfakta
Medkila – Røa (0-0) 0-3
Cupen 3. runde

0-1: Rebecka Holum (57. min)

Linn-Mari Nilsen; Frida Lyshoel, Kamilla Aabel, Synne Masdal, Marita Holmen Iversen; Justine Vanhaevermaet, Katrine Winnem Jørgensen (84. min. for Julia Arnesen), Ina Skaug (76. min. for Anya De Courcy); Rebecka Holum, Vilde Fjelldal (46. min. for Ragne Hagen Svastuen), Synne Kinden Jensen

Ubenyttet reserve: Frida Dybvig Haugen

Harstad Stadion, 202 tilskuere
31.07.2019