Nedrykk et faktum

1. divisjonsspill i 2021

Foto: Nicholas Noreng / Fotballkollektivet.

Sist oppdatert: 12. nov 2020 Skrevet av: Erik Olsson

 

Dynamite Girls reiste fredag til Bergen med både en forventning om og et behov for tre poeng i Idrettsparken lørdag ettermiddag. Slik ble det ikke.

I begge omganger ble det produsert nok sjanser og skudd på mål, og størst var de fra Vilde Gullhaug Birkeli, Tuva Leschbrandt Espås og Ragne Hagen Svastuen, til å gi de nødvendige scoringene, men nettsusen uteble som den dessverre har gjort i flere kamper i år.

0-0 mot Arna Bjørnar holdt ikke for å holde liv i Toppserie-drømmen for neste sesong. Dermed må Røa, for første gang siden opprykket til Norges øverste nivå tilbake i 2000, ta den tunge veien ned en divisjon.

Etter en sesong som ikke har gitt de resultatene og den poengfangsten man hadde forventet og håpet på i våres, er dette en tung realitet for laget og klubben. Det var ikke sånn året skulle ende.

– Ikke bare er vi skuffet over oss selv, men så lei oss for alle i og rundt klubben som vi har skuffet. I helgen ble nedrykk med klubben i mitt hjerte et faktum og det gjør så utrolig vondt, forteller en preget Linn-Mari Nilsen til dynamitegirls.no noen dager etter at nedrykket er et faktum.

– Fotball er følelser, det betyr så mye og vi vil så gjerne lykkes, men i år var det ikke godt nok. Vi har levd på kanten lenge, med få poeng hele sesongen, men vi har alltid hatt troen på at vi skulle klare det. Men når det plutselig er vår siste sjanse og det ikke går, føles det helt jævlig. Helgen har vært tung og mange tårer er felt, men allerede nå begynner jobben for å komme oss opp igjen, forsikrer keeperen som har vekslet på burvokteransvaret med Josefine Ervik denne sesongen.

– For vi skal det. Vi skal rett opp igjen. Først skal gi våre supportere og støttespillere en god avslutning på sesongen og gi alt i siste seriekamp og i cupen. Deretter skal vi ha en god oppkjøring og sesong i 1.divisjon. Vi sier ikke farvel til toppserien, men på gjensyn.

Nå reiser Dynamite Girls på ny til Bergen. Denne gangen gjestes Stemmemyren. Det står om semifinale-billett, og kampen sendes direkte på NRK onsdag fra kl. 13:00.

Som «Linni» uttalte; vi skal reise oss, og vi skal reise oss fort!