Ingen drømmestart på høstsesongen

2-6-hjemmetap mot Vålerenga

To mål fra Synne Kinden Jensen var ikke nok mot Vålerenga. Foto: Myhre Foto

Dynamite Girls fikk en blytung start på høstsesongen. Med 2-6-tap på hjemmebane mot rivalen fra Oslo øst ble ikke byderbyet det man hadde håpet på.

Sist oppdatert: 05. aug 2019 Skrevet av: Erik Olsson

 

Dynamite Girls fikk en blytung start på høstsesongen. Med 2-6-tap på hjemmebane mot rivalen fra Oslo øst ble ikke byderbyet det man hadde håpet på.

Til det var den defensive strukturen og duellspillet ikke av god nok kvalitet, mente Ina Skaug.

– Vi slipper inn for mange mål, seks mål. Da er det vanskelig å vinne fotballkamper, sa midtbanespilleren, som ble flyttet ned som venstreback etter pause, til dynamitegirls.no etter kampen. At hun er lettere oppgitt og særdeles skuffet etter kamp er ikke vanskelig å forstå.

For gjennom to omganger fikk Vålerenga-spillerne stå nærmest umarkert på distanse og prikke inn det ene flotte langskuddet etter det andre. Byderbyet ønsker midtbanespilleren nå å legge bak seg, og maner til innsats neste helg i Trondheim, før hun legger ut om hva som manglet i dag mot et Vålerenga-lag som er i ferd med å finne godformen.

– Vi sliter litt med samhandling, og å bli enige om hva vi skal gjøre til tider. Og disse baklengsmålene da, det er for dårlig. Jeg synes vi har tendenser til bra spill, men vi trenger å jobbe litt mer sammen. Nå trenger vi å omstille, tenke ny kamp og nye muligheter, utdyper Skaug.

Høstjakten utsatt én uke

Alt lå til rette for en ypperlig start på høstens poengjakt. Helgens kamper øvrige kamper i Toppserien hadde stort sett gått Røas vei, der særlig Kolbotn- og LSK Kvinners tap ga store muligheter for Dynamite Girls.

Med seier mot Vålerenga ville Røa klatret opp på en solid fjerdeplass, og med det innledet høsten på best tenkelig vis.

Den gang ei. Det ble med ønskemålet. Skaug mener derimot at det er såpass mye igjen av sesongen at det er ingen vits å avskrive Røa.

– Vi har masse potensial. Serien er jevn og alt kan skje, sier Røas nummer 28.

Tidlige baklengs i begge omganger

Raske baklengsmål, både i første og andre omgang, gjorde sitt til at en allerede tøff hjemmekamp ble enda mer vrien.

For der begge lag startet aggressivt, var det de blå gjestene som var hakket hvassere og skarpere.

Et lavtliggende og kompakt Røa-lag mot høytpressende byrivaler. Full krig i alle dueller, langs bakken så vel som i lufta. 412 tilskuere fikk servert et åpningskvarter med høyt tempo og høy temperatur, men der kvaliteten på ballspillingen til dels uteble.

Det var frem til tidligere Liverpool-spiller Natascha Dowie dukket opp, tok ned et presist innlegg, og, uten særlig press, banker inn 0-1 nede i Linn-Mari Nilsens venstre hjørne. Kontakt og kontrollert. 0-1 til et Vålerenga-lag som kom rett fra 4-1 og publikumsfrieri mot Manchester United.

Scoringen la ingen demper på kampens tempo. Tvert imot. For minutter senere svarte Røa ved Synne Kinden Jensen, gjennom en praktovergang hvor målscorer både er den som vinner ball på midtbanen og som avslutter det hele. Der i mellom var hurtigtoget Rebecka Holum sterkt involvert og delaktig. 1-1 og kamp.

Men like hurtig som Røa hadde svart Vålerenga skulle gjestene ta ledelsen på nytt. I den første halvtimen på Røabanen gikk det virkelig unna. Denne gangen gikk gjestene opp i føringen ved nok et flott langskudd signert debutant Dejana Stefanovic, som meldte overgang fra Avaldsnes denne sommeren.

Og når så Ajara Noya legger på til 1-3 og 1-4, henholdsvis rett før og rett etter pause, ble fjellet Røa-jentene måtte klatre for å få poeng nærmest uendelig høyt.

Allikevel var det perioder med positiv og inspirerende angrepsfotball fra Røas side som skapte engasjement på tribunen, der et stort Røa-publikum hadde møtt opp i duskregnet søndag ettermiddag.

Synne-dobbel

Som så ofte denne sesongen har mye handlet om Synne Kinden Jensen og Rebecka Holum fremover i banen. Kombinasjonsspillet de to i mellom, samt førstnevntes teknikk, overblikk og avslutningsteknikk og sistnevntes gjennombruddskraft og fart har vært en fryd å se for Røa-publikummet i 2019.

Også mot Vålerenga skapte Dynamite-duoen store utfordringer for Vålerengas bakre rekker, uten at det holdt til poengfangst. Der Vålerenga til tider styrte banespillet, var Røa farlig frempå ved flere anledning, der resultatet var både brukbare avslutninger, hjørnespark og ymse farligheter foran Vålerengas Guro Pettersen.

2-4 kommer på et tidspunkt som gir motivasjon og troen på at noe kan skje, der Kinden Jensen setter inn sitt 11. seriemål for sesongen.

Lufta går derimot raskt ut av ballongen i det Vålerengas Bizet Ildhusøy legger på til 2-5. At så Buer Søndenå hamrer inn 2-6 på flott vis syv minutter før full tid gjorde en grå søndag ytterligere tyngre for Røa.

Kampfakta
Røa – Vålerenga (1-3) 2-6
Toppserien 11. runde

0-1: Natasha Dowie, 1-1: Synne Kinden Jensen, 1-2: Dejana Stefanovic, 1-3: Ajara Noya, 1-4: Ajara Noya, 2-4: Synne Kinden Jensen, 2-5: Celin Bizet Ildhusøy, 2-6: Ingrid Katrine Buer Søndenå

Linn-Mari Nilsen; Frida Lyshoel, Kamilla Aabel, Synne Masdal, Vilde Gullhaug Birkeli (46- min. for Ragne Hagen Svastuen); Justine Vanhaevermaet, Katrine Winnem Jørgensen, Ina Skaug; Rebecka Holum (78. min. for Frida Dybvig Haugen), Vilde Fjelldal (46. min. for Anya De Courcy), Synne Kinden Jensen

Ubenyttede reserver:  Julia Arnesen, Maria Hiim, Ingrid Kvernvolden, Kirvil Odden Sundsfjord

Røabanen, 412 tilskuere

04.08.2019

Høstjakten utsettes dermed en liten uke. Røa-publikummet takkes for stort oppmøte og god støtte i høstsesongens første hjemmekamp, og Røa-jentene er innstilt på revansj og underholdning ved neste anledning, lørdag 17. august, når Stabæk gjester Røabanen. 

Neste kamp: borte mot Trondheims Ørn 10. august.

Kampens mål og høydepunkter:

Myhre Fotos bilder fra kampen finner du HER!