– Hadde gode muligheter til å ta med oss poeng

Foto: Vegard Wivestad Grøtt, Bildbyrån

Sist oppdatert: 15. jul 2020 Skrevet av: Erik Olsson

 

Les Winnem Jørgensens og Lyshoels betraktninger etter to serierunder.

Fasit etter to kamper er null mål og null poeng. Ikke akkurat den sesongstarten man ønsket seg etter den langvarige koronapausen.

En rotete og upresis serieåpning, hvor gjestene scoret kampens eneste mål rett før pause, ble etterfulgt av en prestasjonsmessig bedre kamp borte mot Vålerenga. To mål imot, en håpløst istykkerdømt kamp, og ingen scoringer den andre veien ga likevel dårlig poengfangst.

Kaptein Katrine Winnem Jørgensen var allikevel fornøyd med forbedringen fra første til andre kamp.

– Kampen mot Vålerenga var et stort steg i riktig retning. Vi var strukturert i det defensive, fulgte kampplanen og gjorde det vanskelig for dem. Veldig kjedelig at vi slipper inn to drittmål, men vi har potensiale til å skape gode angrep. Det er bare det siste lille som mangle, forteller Røa-bautaen, som også mener at serieåpningen burde resultert i minst ett poeng.

– Jeg synes det offensive spillet mot Arna Bjørnar var preget av litt høye skuldre og lite ro med ballen. Vi var heller ikke helt der vi skal være når det kommer til duellspill, men til tross for at det ikke var en av våres beste kamper så skape vi nok sjanser til å vinne kampen. Det handler om å kunne utnytte det selv på en dårlig dag.

Lagvenninne Frida Lyshoel istemmer at poengfangsten kunne og burde vært bedre.

– Vi hadde gode muligheter til å ta med oss poeng i begge kampene. Mot Arna Bjørnar hadde vi flere dødballer vi kunne utnyttet bedre. Vi mangler presisjon siste tredjedel og mer trykk i duellspillet. Der taper vi flere førstedueller og er for sen på andreballen. Arna Bjørnar er et godt og strukturert lag som gjør det vanskelig for oss å spille igjennom.

– Mot Vålerenga er vi mye bedre i duellspillet vårt. Vi skaper en god del sjanser og hindrer dem til å skape mye på oss. Igjen mangler vi presisjon siste tredjedel og score mål som er med på å avgjøre kampen. De vinner i vår boks der vi må jobbe mer med å ta ut spillere. Her synes jeg også vi hadde fortjent mer fra kampen.

Les Akerspostens kampreferat fra serieåpningen: «- Vi mangler kanskje litt tro»

Tredje serierunde rett rundt hjørnet

Nye muligheter venter allerede mot regjerende serie- og cupmester, LSK Kvinner. Fredag kveld sendes oppgjøret på Røabanen direkte på NRK, og Winnem Jørgensen, Lyshoel & Co. er klare for en skikkelig ‘rysare’.

Billetter til kampen finner du HER!

Støtt jentene fra godstolen fredag kveld mot LSK Kvinner!