Frustrerende byderby

Sist oppdatert: 23. apr 2019 Skrevet av: Erik Olsson

 

En svak andreomgang, hvor Lyn snur kampen med to scoringer, resulterte i 2-3-tap i påskederbyet.

2. påskedag gjestet byrival Lyn et Røabanen badet i sol for et reelt Oslo-oppgjør om tre viktige poeng. Mens Røa sto med seks av ni mulige poeng etter sesongens første kamp, hadde gjestene til gode å vinne etter tre uavgjortresultater og ett tap.

Men det var før 372 tilskuere hadde lagt påskeavslutningen til Røabanen mandag ettermiddag.

For til tross for at Røa ledet to ganger foran et stort hjemmepublikum, responderte gjestene like mange ganger. Helt på tampen utnyttet Lyn så en glipp i de bakre rekker hos Dynamite Girls. Dermed ble utfallet akkurat som i første serierunde i for, da nyopprykkede Lyn tok alle poengene med seg hjem til Kringsjå.

Takk til kampsponsor EVO!

En god førsteomgang

Hjemmelaget åpnet best på Røabanen, og kun halvannet minutt var spilt da Rebecka Holum, som nylig debuterte på U23-landslaget, forlenget et innlegg på første stolpe fra venstreback Nora Byom Nilssen i mål.

Kun åtte minutter senere svarte Lyn ved Runa Lillegård som omsatte et hurtig og presist angrep fra gjestene gjennom midten.

To lag som ønsket å stå høyt og presse motstanderens forsvarsrekke hadde gitt avkastning begge veier, og med det skapt en innholdsrik åpning på kampen.

De påfølgende 20 minuttene bølget kampen frem og tilbake. Målsjansene var det flere av, og det for begge lag, men helt uten at et av lagene virkelig klarte å bite seg fast og etablere seg på motstanderens banehalvdel.

Det var før Røa giret om og flyttet laget enda et lite hakk høyere i banen med ti minutter igjen av første omgang.

For med vinden og solen i ryggen hadde Røa ballen mest gjennom store deler av omgangen, og omsider resulterte det i et vedvarende trykk mot Lyn-målet. Og belønning for strevet kom i form av en ny scoring fra Røas nummer 9, Sofie Kinden Jensen. Med sin tredje scoring på fire kamper, banket Jensen ballen i lengste hjørne fra rett utenfor sekstenmeteren.

Og hjemmelaget ga seg ikke der. Før lagene gikk til pause hadde Røa-jentene gjestene virkelig i knestående. Med flere halvsjanser helt på tampen både kunne og burde det stått 3-1 og 4-1.

Se også: målene fra byderbyet her

Trøbbel og frustrasjon etter hvilen

Flere mål ble det dessverre ikke før pause, et kvarter som gjestene for øvrig må ha benyttet særdeles godt. For ut av startblokkene føk raske Lyn-spillere, og kun tre små minutter hadde gått for klabb og babb, samt en misforståelse mellom forsvar og keeper, forærte byrivalen en alt for enkel utligning. På fem meter fikk gjestenes Maren Thoresen en enkel jobb med å banke inn 2-2 i tilnærmet tomt mål.

Med sol og vind i ansiktet i andreomgang gikk det seinere og tråere for Dynamite Girls, og det var gjestene som tidvis førte kampen på stillingen 2-2.

– Vi hadde flere muligheter til å vinne denne kampen, og det er det som er så frustrerende, oppsummerte Justine Vanhaevermaet etter kampen.

Både Røa og Lyn hadde sine sjanser til å bikke kampen i sitt favør, men Røa manglet pondus i sekstenmeteren for å omsette et dusin innlegg fra begge kantene, og et kaldt hode i avslutningsøyeblikket fra distanse. For enten rant det ut i ingenting da Røa satte fart i lengderetning, eller så var det for upresist og dårlig timet i avgjørende situasjoner.

Og gjestene, som jaktet sesongens første trepoenger, var heller ikke ufarlige. Tvert imot skapte de store problemer gjentatte ganger ved hurtige overganger og flott kombinasjonsspill.

Men det var en ny misforståelse og rotete forsvarsspill som sørget for at Lyn tok ledelsen for første gang i kampen etter 83 spilte minutter. Med en god dose flaks og mye dyktighet, fikk tidligere Røa-spiller Vilde Hasund tak i ballen før hun bøyde ballen høyt og langt i mål fra distanse. Det etter en situasjon hvor Røa-keeper Kirvil Odden Sundsfjord befant seg utenfor feltet for å rydde unna og avverge et potensielt skummelt gjennombrudd for Lyn-spillerne. Forsøket på å spille av press og til egen lagvenninne misforstås, og ender isteden med en pasning i beina på nevnte Hasund. Resten er historie.

Jakten på poeng i sluttminutter

Med 2-3 på resultattavla og kun syv minutter pluss tillegg til gode, hev Røa seg i angrep og banket frem det som var mulig av både langballer og spillere. Noen utligning kom aldri, til tross for noen neglebitende sluttminutter, og Lyn kunne omsider juble for sesongens første seier.

Vi takker Lyn for kampen og ønsker våre byrivaler lykke til videre i år. En stor takk til et meget sterkt hjemmepublikum for strålende oppmøte og engasjement. Vi bøyer oss samtidig i hatten for kampsponsor og samarbeidspartner EVO.

Etter mandagens kamp, og fire spilte runder, innehar Røa femteplassen med seks poeng, á poeng med Sandviken på plassen over, og tre poeng bak Klepp på medaljeplass.

Neste mulighet for poeng kommer allerede førstkommende lørdag. Da skal Dynamite Girls til Lillestrøm for å revansjere seg mot fjorårets cup- og seriemester LSK Kvinner.