Fotballpresidenten tar med Harald på sitt landslag

Ildsjel-landslaget

Lise får Harald på landslaget sitt

Sist oppdatert: 08. mai 2023 Skrevet av: Per-Ivar

 

Harald på landslaget som 65-åring

Styrelederen vår, Harald, var selv en god fotballspiller, og hevder skråsikkert – til Lars Buer sin fortvilelse og protester – at han er toppscoreren i Røa. Det er mulig at det er sant, men det er i allefall ingen tvil om at han fortjener en toppscorer-pris for innsatsen sin i Røa Fotball Elite – noe Noges Fotballpresident, Lise Klaveness, også hadde funnet ut.

Lørdag overrasket i pausen når Røa møtte Brann på Røabanen, og hun hadde følgende ord i talen sin til Harald:

«I det forrige århundre sa Røa IL dette om denne mannen som står ved min side da han i 1999 fikk Røa IL sitt hedersmerke; «Uten Harald stopper Røa Fotball». Og – som dere forstår; Harald kunne ikke tillate at fotballen i Røa stopper. Derfor er han fremdeles minst like aktiv som for 25 år siden.

Harald har faktisk vært en del av Røa siden han var en ca 20 år gammel A-lagsspiller. I likhet med meg, så snakker vi om en veldig målfarlig spiss……en gang i tiden.  

Her på Røa har Harald Nickelsen vært materialforvalter, trener, prosjektansvarlig og anleggssjef. Han var primus motor for omleggingen av den banen vi nå står på fra naturgress til kunstgress.

Harald har vært en pådrivr i det som – den gangen – ble kalt «damelaget» og etter hvert ble til Røa Dynamite Girls fra de spilte i 4. divisjon på begynnelsen av 90-tallet. Han har styrt Dynamite Girls laget fra de etablerte seg på det øverste nivået for kvinnefotball i Norge i 2000 og han har vært styreleder siden Røa Fotball Elite ble etablert som selvstendig organisasjon i 2010.

Etter at Harald ble styreleder i Røa Fotball Elite, gjør Harald Nickelsen selvfølgelig kun de aller, aller viktigste oppgavene i klubben;

…….sånn som å lage hundrevis av liter med vaffelrøre hver uke med drill og sementvisp i baljer på størrelse med svømmebasseng slik at dere kan få de berømte Røavaflene på kamp. Eller montere reklameskilt rundt hele banen, servere pølser og kaffe til gjester, handle inn mat og drikke til kamp og samlinger. Men han leder også styret og organisasjonen i Røa Fotball Elite slik at de formelle tingene blir gjort etter boka.  

Og alt dette – gjennom alle disse årene – med smil, entusiasme, varme, omsorg og glede.  

Og det er slike folk som Harald som idretten må ha; Kloke, omsorgsfulle, varme folk med erfaring, entusiasme og pågangsmot.

Harald Nickelsen representerer selve fundamentet i Røa Fotball Elite; Verdiene glede, mestring, raushet og ambisjon.

Gjennom alle disse årene har Harald selvfølgelig jobbet for at kvinner i norsk fotball skal få like muligheter. Det er en kamp som fortsetter i Røa Dynamite Girls, og jeg er sikker på at dere som har et hjerte for Røa forstår betydningen av det arbeidet Harald Nickelsen gjør for Røa og kvinnefotballen.

I dag har jeg lyst til å hente Harald Nickelsen tilbake der han startet –  til A-laget. Men denne gangen til mitt A-lag; «Landslaget for frivillige». Og her, Harald, her har du landslagsdrakten din. Sammen er vi klare til kamp. Takk for det du gjør som frivillig for Røa og norsk kvinnefotball.»

Og dermed ble endelig Harald en ekte landslagsspiller:)

Etter offentliggjøringen, ble det selvfølgelig noen «Røavafler» og intervju med NRK1