Før kampen: sluttspurten starter nå

Foto: Andreas Kristoffer Berge / kvinneidrett.no

Sist oppdatert: 16. okt 2020 Skrevet av: Erik Olsson

 

Fredag ettermiddag reiser en sammensveiset og godt rustet kamptropp til Bergen. Fire kamper gjenstår av årets sesong, og det er kampen for tilværelsen som gjelder i det vi starter en skikkelig sluttspurt.

Et godt tidspunkt å møte normalt sett seiersvante bergensere?

Det er spørsmålet flere har stilt seg den siste tiden med utgangspunkt i Sandvikens resultater over de siste fem kampene.

Sandviken har nemlig tapt fire av de fem siste kampene, men er fortsatt ikke helt ute av den store medaljekampen allikevel. ÅRets Toppserie-sesong er som kjent rekordjevn, hvor ‘alle’ lag har tatt poeng mot ‘alle’. Det har ført til at lørdagens vertskap har bare seks poeng opp til bronseplassen, selv til tross for deres tapsrekke i det siste.

For Dynamite Girls sin del handler det om å unngå nedrykk. To seiere og ett uavgjortresultat har vært beholdning så langt, men med kun to og fire poeng opp til Lyn på kvalifiseringsplass og Kolbotn på trygg grunn, ligger alt i våres hender. Nevnte Lyn og Kolbotn er motstandere senere i høst, og i tillegg skal det gjøres opp om poeng mot begge Bergens-lagene.

Opp til lørdagens motstander er det 15 poeng og fem plasser på tabellen. I likhet med Sandviken, har Røa tapt fire av sine fem kamper, men forrige ukes cupkamp mot Fart, der Røa satte fire baller i nettmaskene og holdt nullen, kan gi en liten boost inn mot noen viktige kamper i høst. For øvrig må det nevnes at Sandviken klinket til med 5-0 mot Hønefoss samme uke.

Lørdagens oppgjør på Stemmemyren blir samtidig en ørliten smakebit på cupkvartfinalen som venter 11. november på samme arena. Denne cupkampen skal sendes på NRK.

At kampen lørdag ettermiddag blir tøff er hevet over enhver tvil, men vi reiser til Bergen med tro på egne ferdigheter til å ta viktige poeng i nedrykksstriden.

Sandviken og Røa har siden 2002 møttes 31 ganger i serie og cup. Røa har 22 seire, mens gjengen fra Stemmemyren står med tre. Seks kamper har endt uavgjort. Da lagene møttes i Oslo i juli vant Sandviken 2-3. I fjor vant Røa 2-0 i Bergen i mars før det endte 2-2 i Oslo i november.

Kampen sendes direkte på direktesport.no.