Før kampen: – Gjenskape den kollektive samhandlingen

Frida Lyshoel før lørdagens Klepp-oppgjør

Sist oppdatert: 04. sep 2020 Skrevet av: Erik Olsson

 

– Vi må blant annet luke bort pasningsfeil der vi gir motstanderen mulighet til å angripe. Det handler mye om å ha selvtillit til å ha nok ro med ballen og spille på styrkene våre, forteller Frida Lyshoel foran morgendagens kamp mot Klepp.

Sist lagene møttes sikret Lyshoel og resten av Dynamite Girls sine første poeng og sin første seier for året. Høyrebacken er tydelig på at målet er å gjenskape den gode følelsen før og under kampen, og selvfølgelig også poengfangsten når rogalendingene inntar hovedstaden denne helgen.

– Vi fokuserer alltid kun på neste kamp. Vi står sammen som lag og jobber hardt hver uke for å forbedre de små tingene som har gjort at jevne kamper ikke har gått i vår favør. Det er ikke noe hemmelighet at vi er i en tøff situasjon, men kunsten er å ikke la seg stresse av det slik at det påvirker oss negativt på banen. Vi må legge fokuset på oss selv og det synes jeg vi har vært flinke til. Nå er det en spillergruppe som er tent på å krige sammen til helga og gi 100 prosent for tre poeng.

Etter det knepne tapet hjemme mot Rosenborg, ble det større siffer i forrige serierunde borte mot Avaldsnes. Etter 4-0-tap har man trent godt, jobbet solid med forbedringspunktene, og løftet blikket mot Klepp, som før helgens kamp innehar 6. plassen, syv poeng foran Røa.

– Vi må opp et par hakk i boksspillet der vi glipper i markeringene en del ganger. Mot Klepp blir det viktig at vi gjenskaper den kollektive samhandlingen vi hadde i det defensive spillet vårt, for det kommer til å gi oss sjanser den andre veien, sier Lyshoel avslutningsvis.

Lagene har møttes 41 ganger i serie og cup siden 2001. Røa har 20 seire, Klepp står med 13, mens åtte kamper har endt uavgjort. Da lagene møttes på Jæren tok vi, som kjent, en råsterk 1-0-seier. I fjor vant Klepp begge kampene, først 1-0 på hjemmebane i april, og deretter 4-1 i Oslo i oktober.