Femmålsseier og cuprevansje

Seks Røa-scoringer lørdag

Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball

Seks mål, femmålsseier, fire forskjellige målscorere, tre poeng, to kremmerhus, én cup-revansje.

Sist oppdatert: 15. sep 2019 Skrevet av: Erik Olsson

 

Seks mål, femmålsseier, fire forskjellige målscorere, tre poeng, to kremmerhus, én cup-revansje.

Herlighet for en festdag for Røa-publikummet.

Lørdag ettermiddag løsnet det endelig mot Arna-Bjørnar, som kun tre uker i forveien reiste fra Røa med semifinalebilletten.

Denne gangen ble de sendt hjem med seks baklengsmål og null poeng. Og det etter en kamp der Røa Dynamite Girls var drepende effektive.

Effektive Røa-jenter

For der banespillet var på sett og vis jevnt, med flere perioder i begge omgangene der det er gjestene som står med mye ballinnehav, tok Røa-jentene godt vare på stort sett det som var av overgangsmuligheter, gavepakker fra Arna-Bjørnar, brudd høyt i banen og dødballer.

Det var først og fremst der forskjellen på lagene var, at gjestene ble knallhardt straffet for enhver mangel på presisjon og samhandling. Røa vant ballen høyere i banen enn tidligere denne sesongen, var giftigere og mer presise på den siste tredjedelen, utnyttet og fikk bedre betalt for kontringene i mye større grad enn før.

Pangstart på den viktige seriekampen

Folk flest hadde ikke funnet sitt plastikksetet under taket på Røabanen, og kommentatorens stemme hadde knapt rukket å mykne opp, før ettermiddagens første scoring var et faktum.

En lang ball fra Kamilla Aabel med retning Vilde Fjelldal, et etterhvert ganske så kjent Røa-trekk, er både presis og god. Såpass god at sistnevnte tverrvender uten å ha vært borti ballen, parkere sin oppasser, og på første touch lopper ballen i en vakker bue i gjestenes burvokters lengste hjørne.

Og minutter senere meldte Synne Kinden Jensen seg på. En stygg tverrsoverpasning som går skeis for gjestenes del plukkes opp av Røas toppscorer på drøye 35 meter. Fire touch, én overstegsfinte mot venstre, og et magisk skudd med venstra. Vipps. 2-0. Full fyr og elleville jubelscener.

På banen så vel som på benken. For dette trengte jentene. Støtteapparatet. Laget. Klubben.

Hadde desibelmåleren vært behørig plassert ved Røa-benken vil man kunne snakke om hysteriske rekorder. Hadde tv-kameraene filmet de samme skrikende personene ville man fått se et utbrudd bestående av glede og lettelse. Det var akkurat den åpningen man knapt tørr å drømme om.

Men neida, det var ikke snakk om en drøm. Det var bare Dynamite Girls som traff perfekt på kampplan og gjennomføring.

På stillingen 2-0 kom etterhvert gjestene mer med i kampen, og hadde sin første brukbare mulighet, dog fra distanse, drøye kvarteret senere. Kirvil Odden Sundsfjord, som var tilbake etter skade, var aldri helt truet.

Røa-jentene, derimot, var ikke ferdigscoret før pause. Og det var nedover høyreflanken, der både Rebecka Holum og Frida Lyshoel, begge meget positive og innflytelsesrike i første omgang, gjorde stort sett som de ville.

Det var nettopp denne duoen som sørget for at Røa spilte seg frem til en stor sjanse, men hvor høyreback Lyshoel løpes overende langt inne i feltet. Enden på visa? Straffespark, Kinden Jensen-scoring, og nye jubelscener.

3-0 til pause. Vakkert.

Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball

Målrikt etter pause også

– Det var utrolig deilig. Vi har trent på akkurat det der.

Ordene tilhører målscorer Justine Vanhaevermaet som nikket inn Røas sjette for dagen, og forteller at Kinden Jensen og flere andre har øvd på akkurat denne bevegelsen og disse hjørnesparkene. På tampen av lørdagens målkalas kom belønningen. Kinden Jensens hattrick-fot fant belgierens pannebrask.

Før den tid hadde Kinden Jensen fullført sitt hat-trick etter en danseoppvisning til karakter 10 hos fire av fire Skal vi danse-dommere. I tillegg dyttet Ragne Hagen Svastuen inn sin fjerde scoring for sesongen via stolpen.

I ryggen hadde Røas angrepsrekke en sulten duo på midtbanen i nevnte Vanhaevermaet og Marita Holmen Iversen, der særlig sistnevnte leverer en kamp som ble behørig nevnt og gratulert etter kampslutt. I de bakre rekker bidro offensive backer med sitt, samt at duoen Aabel-Winnem Jørgensen sto godt mot formspiller Mimi Asom, som også fikk æren av å score gjestenes trøstemål etter vel 70 spilte minutter.

Cup-revansjen var et faktum, tre uhyre viktige poeng like så. Med et løftes hodene og selvtilliten i det Røa-jentene går inn i en meget spennende avslutning på 2019-sesongen.

Mye moro gjenstår, og vi håper å se lignende jubelscener på Røabanen, så vel som på andre kunstgressmatter rundt om i landet, de kommende ukene.

Avslutningsvis legges det ved det som må være et av sesongens bilder. Her ser vi keeperduoen omfavne hverandre etter kampslutt; et herlig bilde som representerer garderobekulturen, samholdet og lagfølelsen på Røa.

Med ønske om en riktig god Røa-helg videre!

Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball