En viktig brikke er på plass til neste år

Keeper- og assistenttrener Lars-Erik Samuelsen forlenger

Keepertrener, assistenttrener, analytiker, sparringspartner. Etter tre sesonger har Lars-Erik Samuelsen tatt på seg mye ansvar og store oppgaver på Røa. I 2020 blir hans rolle enda viktigere.

Sist oppdatert: 25. nov 2019 Skrevet av: Erik Olsson

 

Keepertrener, assistenttrener, analytiker, sparringspartner. Etter tre sesonger har Lars-Erik Samuelsen tatt på seg mye ansvar og store oppgaver på Røa. I 2020 blir hans rolle enda viktigere. Og det gleder både klubb og Samuelsen at samarbeidet fortsetter.

Kvartetten Geir Nordby, Fredrik Sæland, Lars-Erik Samuelsen og Torvald Berthelsen har trent, utviklet og ledet årets Dynamite-lag. Etter en sesong på det jevne for Røa, er det allerede nye utviklingsmål som gjelder for Samuelsen, som i all hovedsak har hatt ansvar for keeperne og som assistenttrener. For i følge han er det mange grunner til å forlenge og øke innsatsen på feltet og på kontoret.

– Det har vært en utrolig berikende reise så langt. Det har vært lærerikt, utfordrende, motiverende og ikke minst veldig morsomt, på tross av mangel på edelt metall. Hovedårsaken til at jeg blir her først og fremst spillergruppen og trenerteamet, sier Røas assistenttrener.

– Vi har en spillergruppe som ønsker å utvikle seg, og det finnes ikke noe mer motiverende for meg enn å få jobbe med spillere som har samme mindset som meg, nemlig å hele tiden utvikle seg og ta nye steg. Som en del av trenerteamet i RFE er jeg omgitt av kompetente og motiverte personer som virkelig brenner for at vi som gruppe skal oppnå suksess sammen. Det finnes ikke et snev av egoisme, og vi prøver hele tiden å hjelpe hverandre, på og utenfor feltet, poengterer han.

Troen på kollektivet

Når Samuelsen snakker om klubbhverdagen er det nøkkelord som samhold, tilhørigjet og engasjement som går igjen. I en serie der det stadig brukes stor summer på nye spillere og høye lønninger, er fokuset på Røa utvikling og kollektivet. Garderobekulturen dyrkes og treningshverdagen til jentene står i fokus.

– Jeg har virkelig tro på at vi som lag, spillere og trenere, kan utrette mye i årene som kommer. Andre faktorer er selvsagt tilhørigheten man får til klubben, gjennom menneskene og engasjementet fra folk rundt laget. Røa er en klubb man fort føler seg hjemme i, og jeg føler allerede at jeg hører til her.

Kopierer Geirs posityr: De tre musketerer bivåner cupkampen mot Nanset. Fv: Fredrik Sæland, Lars-Erik Samuelsen og Geir Nordby. Foto: RFE

Spennende år i vente

Sesongen har akkurat blitt rundet av. Treningsteamet har enda ikke definert og satt ansvarsområder for neste år ned på blekk. Allikevel er det enkelte ting som allerede er satt i stein, all den tid man ønsker å benytte Samuelsens kompetanse på best mulig måte.

– Jeg kommer garantert til å fortsette med ansvaret for keeperne, som jeg har hatt hele veien. En stor del av mitt ansvarsområde vil også være analyse, som jeg også er involvert i aldersbestemte landslag med. I tillegg til disse ansvarsområdene, vil jeg også fortsette med daglige arbeidsområder som å bidra til utvikling på felt, kollektivt og på individnivå, samt arbeide med Toppklubbstandard og utvikle våre sportslige dokumenter videre. Det vil nok sikkert bli en haug av andre arbeidsoppgaver også, slik er det jo alltid i fotballen, men det er viktig å skille mellom ansvars- og arbeidsområder, utbroderer Geir Nordbys høyre hånd.

Meningsfull jobb utenom damefotballen

Samuelsen har mange jern i ilden rundt damelaget. Det har han definitivt også utenom. For nå som ny avtale er på plass med Røa Fotball Elite er det klart at han fortsetter som hovedtrener for Røa CP, Norges eneste for barn og unge med cerebral parese.

– Det er en jobb jeg setter utrolig stor pris på at jeg får ha. Fotball er nydelig uansett form eller på hvilket nivå du befinner deg. Spillerne på Røa CP er like dedikerte som spillerne i RFE, og som nevnt tidligere som er det ikke noe som er mer motiverende for meg enn å jobbe med spillere som er dedikerte og deler lidenskapen for fotball, forteller Samuelsen, som samtidig ønsker å sende en hilsen til en annen klubb som har betydd mye for han de siste årene.

–  Som en del av dette må jeg få rette en stor takk til Grorud IL for de to siste årene. Det har vært utfordrende med to arenaer som begge krever 100% av deg, og det er på tide at jeg er alt jeg kan være på ett sted.

– Så til alle dere i Grorud IL, spillere, treneren og ledere, takk for all lærdom, tålmodighet og ikke minst vennskap. Jeg kommer til å savne dere. Til slutt vil jeg si at jeg gleder meg veldig til å ta fatt på kommende sesong. Jeg tror og håper at jeg med min økte rolle her på Røa kan bidra til at vi tar nye steg. Jeg skal i det minste gjøre mitt ytterste for at jeg bidrar på en best mulig måte.

2020 rett rundt hjørnet

Med keeper- og assistenttrener Samuelsen på plass har RFE altså landet en særdeles viktig brikke inn mot en spennende sesong, en sesong der det uttalte målet er å overgå både 2018- og 2019-sesongene, der det har blitt exit i henholdsvis semifinale og kvartfinale i cupen, samt to 6. plasser.

Vi er glade for å ha sikret kompetansen, tilstedeværelsen og mennesket Lars-Erik for neste sesong!