En perfekt serieåpning

Målscorer Ragne Hagen Svastuen jubler etter 0-2-seier mot Sandviken. Foto: RFE

Sist oppdatert: 23. mar 2019 Skrevet av: Erik Olsson

 

Tabelltopp, tre poeng og ingen baklengs i Bergen.

Det er ikke rart det jubles på flyet hjem fra Bergen. For etter 0-2-seier mot Sandviken foran nesten 500 mennesker på Stemmemyren overnatter Dynamite Girls på toppen av tabellen.

Mot et godt hjemmelag, av mange forhåndstippet som en reell gullkandidat i årets sesong, forsvarte Røa seg godt og tok vare på sjansene sine i solskinnet i Bergen.

Ja, du leste riktig. Gjennom store deler av kampen var det både blå himmel og sol i mars måned i Bergen. Alt er visst mulig i 2019 – også råsterke individuelle og kollektive prestasjoner i tøffe bortekamper.

Og mens solen skinte, med noen regnskurer innimellom selvfølgelig, leverte Røa-jentene bedre enn de fleste hadde forventet på forhånd.

Evig optimist – særlig etter borteseier
Unntatt Geir Nordby da. Den mangeårige Røa-treneren har alltid troen, og særlig på dette Røa-laget, som han mener det bor mye i.

– Vi kommer greit fra det i førsteomgang. Etter pause senker vi skuldrene, hever oss et lite hakk, står godt bakover og er effektive fremover i banen. Rett og slett en perfekt seriestart av et veldig godt fotballag mot et annet veldig godt fotballag. Dette lover godt, oppsummerer Nordby.

En betenkt Geir Nordby vurderer sine muligheter rett før pause. Foto: RFE

Borteseier mot fjorårets cupfinalist

Anledningen var nemlig ikke lett, og motstanderen ikke hvem som helst. Fjorårets cupfinalist, som i forkant av 2019-sesongen har hentet en rekke landslagsspillere, forventes å være med i gullkampen i år. Med hjemmeåpning mente Bergensavisene at kun seier var godt nok mot et Oslo-lag som endte på 7. plass i 2018.

Men en gjeng rødkledde Røa-spillere motbeviste dette forhåndstipset.

God stemning på benken. Foto: RFE.

Variabel førsteomgang, solid andreomgang

Toppspillerutvikler Fredrik Sæland er enig i Nordbys vurdering. Mens tenningsnivået var riktig inn mot kamp, pekte Sæland på at høye skuldre la en demper på bedre spill og større og flere målsjanser før pause.

– Vi gjør mye riktig uten ball, men ikke med. Vi spiller disse første 45 minuttene med høye skuldre, og vi stresser med ball i beina. Dette må endres i andreomgang, sa Sæland i pausen.

Som sagt, så gjort.

Men det var hjemmelaget som kom best i gang etter pause.

Rett fra avspark kastet Sandviken seg i angrep, og de holdt Røa godt trykket ned på egen banehalvdel. Såpass mange halvsjanser og hjørnespark ble det etterhvert at det ble særs nervøst på benken.

Et raid fra Synne Jensen, en våken og presis gjennombruddspasning og utsøkt teknikk og målteft fra Ragne Hagen Svastuen snudde opp ned på det hele drøye ti minutter inn i andreomgang.

Hagen Svastuens 0-1-scoring etter 56 minutter var mot spillets gang. En god Sandviken-periode fra avspark ga en håndfull hjørnespark, men lite annet. At Røa så kontret inn kampens første scoring endret kampbildet drastisk. Sandviken måtte opp og frem. Dette gav Røa stadig mer rom i kontringsspillet.

Utover i omgang tok vertene stadig mer over. Mens det blåste opp til laber bris i vindkastene, var en reell storm ventet mot Røas sekstenmeter. Dog ville det seg ikke helt for Sandvikens spillere. De mørke skyene og jakten på utligning førte lite med seg. Til det var Sandviken for lite presise på siste tredjedel og det defensive arbeidet til Røa for godt.

Og som at ikke prestasjonen var god nok fra før så ble en fenomenal serieåpningen rundet av på perfekt vis, med en elegant chip fra Synne Jensens presise fot helt på tampen. Er årets mål scoret allerede i årets første kamp? Hvem vet?!

Det vi vet er at Dynamite Girls er å finne øverst på tabellen frem til søndagens kamper er spilt i det minste.

Så glade blir man for borteseier mot Sandviken. Ragne Hagen Svastuen, Kamilla Aabel og Ina Skaug jubler etter kampen. Foto: RFE