Dramatisk kamp i Telenor Arena

Sist oppdatert: 14. mar 2019 Skrevet av: Erik Olsson

 

Røa Dynamite Girls og Arna-Bjørnar fikk æren av å starte historiens første OBOS Toppserien Superhelg. En helg fylt med fotball og annet moro på Telenor Arena.

Etter at de yngre Røalagene hadde spilt sin 3v3 turnering og kost seg med mange andre aktiviteter var det seniorene som skulle ut i dyst.

Dårlig start
Røa Dynamite Girls kom litt bakpå i starten av kampen. Det tok ikke mange sekundene før en Arna-Bjørnarspiller var alene med Kirvil Schau Odden. Hun gjør en god redning og man slapp med skrekken.

Skrekken kom likevel like etterpå. Et farlig skudd blir igjen reddet av Kirvil, men returen er det Emilie Nautnes som er først på og hun setter ballen i mål og 0-1 etter kun fire minutter spill.

Det kan virke som om Røaspillerne ikke er helt komfortable og sliter med å komme inn i kampen. Men fra ca halvveis inn i omgangen begynner Røaspillerne å vinne dueller og finne hverandre. Man kommer høyere i banene og man kan igjen se hva som bor i laget.

Sjansene kom
Først ut var Vilde Bratland som fra 25 meter skyter knallhardt med høyre foten. Retningen er god, men det er også Arna-Bjørnarkeeperen som i fult strekk for slått skuddet til corner.

Litt senere er det Nora Byom-Nilsen som fra 20 meter prøver seg. Hun får godt treff på ballen, men igjen gjør Arna-Bjørnarkeeperen en meget god redning.

Stillingen sto seg til pause.

Reprise
Andre omgangen starter som første omgangen ved at Arna-Bjørnar scorer. Igjen er det Emilie Nautnes som scorer. Hun kommer til avslutning i duell med Kristine Leine, avslutningen er så god at den går i mål. Denne gangen tok det fem minutter.

Som i første omgang tar Røa Dynamite Girls over kampen ikke så lenge etter at Arna-Bjørnar økte ledelsen. Som mot Klepp kom Røa bak med to mål. Skulle Røa komme tilbake denne gangen, mot Klepp ble det kun et mål.

Vendepunktet
I det 70. minutt gjør Geir Nordby et taktisk bytte. For å få mer luftstyrke setter han inn 17 år gamle Ragne Svastuen. Det skulle vise seg å være et mesterlig sjakktrekk.

Ragne har en toppseriekamp fra før, den kom i seriepremieren i år mot Lyn. Før Ragne kom i sentrum var det elegant pasning og en iskald avslutning som gjorde at troen på poeng fikk liv. I det 80. minutt chiper Therese Sessy Åsland ballen igjennom til Rebecka Holum som i duell med keeper og en forsvarspiller setter ballen i venstre hjørne. Røa reduserer til 1-2.

To minutter før full tid spilles ballen mot Therese Sessy Åsland som er på vei ned mot dølinja. Det kan virke som om ballen er for hardt, men Therese gjør som hun har gjort gjennom hele kampen og gir alt. Hun slenger seg etter ballen og spiller den 45 grader ut i feltet, der står 17 år gamle Ragne Svastuen og skyter ballen i lengste hjørne og Røa har kommet tilbake 2-2.

Som Solskjær
Vi spurte Ragne hva hun kunne si noe om sitt innhopp. Det hun sier er som å høre Ole Gunnar Solskjær prate etter han kom inn å scoret mål for Manchester United i gamledager.

«Jeg studerte kampbildet mens jeg var på benken, og fikk også veldig klare arbeidsoppgaver fra trenerteamet som var nyttig. I tillegg, da jeg kom innpå og stillingen var 0-2, kjente jeg med en gang jeg kom på banen at alle var på og hadde troen på at dette skulle gå. Dette var veldig betryggende og vi jobbet svært godt og presset Arna-Bjørnar. Da vi satte inn 1-2 vokste laget enda et hakk, og det var ingen tvil om at den ballen skulle i mål da jeg så den foran meg! Selv om vi hadde fortjent 3 poeng fordi vi var bedre enn motstanderlaget i 75 av 90 minutter, var det veldig morsomt å være med å snu kampen.»

Utrolig nærme tre poeng
Tre minutter på overtid er det igjen Therese Sessy Åsland som slår et godt innlegg. I duell med keeperen er Ragne Svastuen suveren. Hun vinner ballen, men blir samtidig truffet av to hender og dommeren blåser straffe.

Ina Skaug går frem for å ta straffen. Skuddet går dessverre 20 centimeter utenfor stolpen og kampen ender 2-2.

En dramatisk kamp og en god innledning på fotballfesten OBOS Toppserien Superhelg.

Vi følte oss som profesjonelle fotballspillere for en dag
Vi spurte kaptein Kirvil Schau Odden om hva hun synes om konseptet OBOS Toppserien Superhelg

«OBOS Toppserien Superhelg har vært en fotballfest. Vi har følt oss som profesjonelle fotballspillere for én dag. Alle aktørene og enkeltpersonene som har stått bak dette arrangementet har gjort en fantastisk innsats og jobb for å få dette på plass. Rammene rundt har vært bra og alt har blitt lagt til rette for at vi skal kunne fokusere på det sportslige (som jo er det viktigste når man skal spille kamp). Vi håper dette kan bli en fast event i årene fremover for å løfte kvinnefotballen til et nytt nivå! Serieforeningen v/Hege Jørgensen, OBOS og alle andre aktører rundt arrangementet har sparket ballen, nå må flere melde seg på og sparke ballen videre, så kvinnefotballen får den oppmerksomheten og oppslutningen den fortjener»

Vi kan ikke si noe annet enn at vi er helt enig med vår kaptein.

Høydepunkter fra kampen

Kampfakta
Røa Dynamite Girls stilte med følgende lag:
Kirvil Schau Odden, Nora Byom-Nilssen, Ina Skaug, Kristine Leine, Katrine Jørgensen, Therese Sessy Åsland, Vilde Bratland (60′ Frida Lyshoel), Vilde Birkeli, Line Holter, Synne Christiansen (70′ Ragne Svastuen), Rebecka Holum

Arna-Bjørnar stilte med følgende lag:
Mackenzie Arnold, Helene Gloppen, Ingrid Stenevik, Rikke Nygard, Vilde Risa (84′ Karoline Haugland), Elise Stenevik (77′ Jamia Fields), Cecilie Kvamme, Lisa Naalsund, Maria Brochmann (67′ Thea Bjelde), Emilie Nautnes, Amalie Eikeland

Mål
0-1 Emilie Nautnes 4′
0-2 Emilie Nautnes 50′
1-2 Rebecka Holum 80′
2-2 Ragne Svastuen 88′

Kort
Gult Cecilie Kvamme 77′
Gult Mackenzie Arnold 90′

Antall tilskuere: ukjent

Dommer: Henrikke Holm Nervik, Trygg/Lade, SK