– Det å debutere i Toppserien var et mål jeg hadde for sesongen

Synne Masdal trives i Røa

Synne Masdal i duell med Kolbotns Karina Sævik. Foto: Marius Eriksen.

- Tiden i Røa har vært veldig fin og overgangen til nytt lag, skole og bosituasjon har gått over all forventning, forteller Synne Masdal.

Sist oppdatert: 26. jun 2019 Skrevet av: Erik Olsson

 

Synne Masdal meldte i vinter overgang til Røa og Toppserien. Les hva hun har å si om sitt første halvår med toppfotball i Oslo.

Drømmen om Toppserie-fotball, og også større ting, har alltid vært der. I vinter tok den tidligere Herd-spilleren et vanskelig valg. Venner og familie der hjemme fikk se en ung og uredd midtstopper ta med seg et stort flyttelass til Røa. Den overgangen, både sosialt og sportslig har vært uhyre positiv i følge Masdal.

– Tiden i Røa har vært veldig fin og overgangen til nytt lag, skole og bosituasjon har gått over all forventning. Så jeg er veldig glad for at jtok den sjansen, forteller 2001-modellen.

Etter et halvt år i Røa er fasit tre kamper i Toppserien, og fem kamper og ett mål på rekruttlaget.

– Det å debutere i Toppserien var et mål jeg hadde for sesongen og det var veldig kjekt å få kjenne på nivået og se hvor lista ligger i forhold til det øverste nivået i Norge. Og det ga definitivt mersmak. Målet for den kommende tiden i Røa for min del vil være å fortsette den gode utviklingen jeg har hatt siden jeg kom hit, og forhåpentligvis få flere innhopp i Toppserien, utbroderer midtstopperen på ferie.

Høstsesongen står for tur

Masdal og Røa-jentene har lagt en variabel vårsesong bak seg, og lader i disse dager batteriene til nye dyster utover høsten. Nå har lagvenninne, mentor og midtstopperkollega Kristine Leine satt seg på flyet til England.

Det byr på muligheter skal vi tro Masdal, som samtidig innrømmer at hun kommer til å savne den fem år eldre kollegaen. Og hun snakker med store ord når hun takker og skryter av Leine.

– Det er selvfølgelig trist at Leine har reist fra oss, og vi mistet en veldig god spiller. Leine tok veldig godt i mot meg når jeg kom og hun er den spilleren jeg har lært mest av. Hun har hele veien gitt meg tilbakemeldinger som har vært veldig nyttige for meg, sier Masdal, før hun legger til:

– Samtidig er det veldig inspirerende å se hvordan Leine har utviklet seg i Røa og det gjør meg veldig trygg på at jeg er på en bra plass. Når det gjelder spilletid framover tenker jeg at jeg må ta de mulighetene jeg får, og så er det opp til Geir hvem som skal spille. Jeg må bare fortsette å fokusere på mine mål og det jeg skal bli bedre på, sier Masdal avslutningsvis.

 

Foto: Marius Eriksen