Der kom den!

Årets første hjemmeseier er et faktum

Sist oppdatert: 07. sep 2020 Skrevet av: Erik Olsson

 

Nei, vi snakker ikke om Ellen og Kristians problemer i NRKs «Parterapi», Kevin Vågenes suksessrike underholdningserie.

Vi snakker da selvfølgelig om årets første seier på hjemmebane! For i helgen slo Dynamite Girls Klepp 1-0 for andre gang denne sesongen, og tok et meget viktig steg opp til kvalikkplass på tabellen, etter at Lyn tapte med samme siffer mot Kolbotn søndag kveld.

Til himmels fra start

Røa har hatt en tydelig tendens i årets kamper å starte offensivt og høyt i sitt press av motstanderen. For første gang på lenge scoret også Røa et meget tidlig mål i første omgang.

Tre minutter var spilt og en halv vaffel var tygd på tribunen i det Oline Brekke Fuglem på mesterlig vis, det må understrekes oppi mente, legger pasningen fra Dorthea Mørkved Glorud tilrette og banker inn 1-0-scoringen nede ved stolperoten til høyre for keeper.

Det er ikke første gang Røa har tatt føringen i år, men det er første gang det har skjedd såpass tidlig. Og det var noe ekstra forløsende ved den. For det var tydelig at det var nødvendig og livsviktig med en slik scoring etter 2-3-tapet for Rosenborg og 4-0-tapet for Avaldsnes de siste ukene. 1-0 sendte skuldrene noen hakk lavere, og skjøt samtidig selvtilliten flere hakk opp igjen.

Begge lag produserte en rekke brukbare muligheter kampen igjennom, og særlig det siste kvarteret fortonet seg som en erobring av Røas banehalvdel og sekstenmeter, der Røa stanget og tuppet unna det gjestene hadde å by på.

Men det ble med Olines første Toppserie-scoring. Heldigvis!

Fire uhyre lange tilleggsminutter

Det må ha vært de lengste fire minuttene som har blitt lagt til på Røabanen. Noensinne. For de varte og de rakk. Kamplederen klarte til og med å presse inn seks spilleminutter i de fire tillagte minuttene.

Det ga Klepp tid nok til tre hjørnespark og noen kombinasjonsmuligheter ute på kantene. Og det ga tilskuere, ansatte, innbyttere og trenere med hjertet i Røa en hel masse tid til å bite negler, skrike og hoie på kampleder, og til å kjempe tappert mot det som må ha vært et gryende, kollektivt hjerteinfarkt.

For såpass mange ganger har det raknet eller gått imot Røa i år. Såpass mange ganger har det vært muligheter for poeng; seier eller uavgjort, på tampen, og så har det ebbet ut i det store intet. Såpass mange ganger har man trodd og håpet, og så har man sittet igjen med absolutt ingenting.

Men denne gang ei.

For på lørdag var det Røa-jentene som dro i land en fortjent og seig trepoenger; årets første på eget gress. Og det smakte for alle involverte. Poengene er ikke minst livsviktige i vår bunnstrid med naborivalene på Kringsjå, Sofiemyr, Kleppe og Arna.

Med denne seieren er vi, som nevnt, oppe på kvalikkplass. Vi har løftet oss, kollektivt så vel som individuelt, og vi begynner å se konturene av meget positive tendenser i mye av det vi foretar oss over hele banen. Vi går inn i en spennende sluttspill i disse høstmånedene, og vi går inn i den perioden med tre velsmakende poeng fra hjemmekampen mot Klepp.

Se bildene til Andreas Kristoffer Berge HER!