Centimeter unna ekstraomganger

Cupdrømmen brast i Bergen

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / Bildbyrån

Sist oppdatert: 11. nov 2020 Skrevet av: Erik Olsson

 

Dynamite Girls kom seg aldri helt etter to tidlige baklengsmål i første omgang. En scoring fra Ragne Hagen Svastuen etter et hjørnespark ti minutter før pause satte fart på laget, men det ble med et tverrliggerskudd og tre halvsjanser før fulltid.

Overskrift

Etter at nedrykket ble bekreftet i helgen var et sent cupeventyr det som gjensto av betydning for Røa i 2020. Onsdagens kvartfinalekamp mot Sandviken, et lag som har variert i prestasjonene i år, var Røas mulighet til å få med seg noe på veien ned til 1. divisjon.

Dog startet ikke kampen bra sett med Røa-øyne. Sandviken, på forhånd utpekt som soleklare favoritter av NRKs ekspertpanel, fikk en drømmeåpning på kampen med et godt slått hjørnespark fra eks-Røa-jente Vilde Hasund og en ditto timet heading fra Rakel Engesvik.

Og vertskapet tok ikke foten av gasspedal så fort. Sandviken rullet frem angrep på angrep og dominerte banespillet i absolutt alle faser. Røa slet med å komme til, og gjorde de det fikk de ikke kombinert mer enn to-tre ganger før ballen på ny var å finne ved føttene til en Sandviken-spiller.

At 2-0 da kom et lite kvarter etterpå var egentlig ingen stor overraskelse. Men uten kontroverser var det ikke all den tid ballen etter alle solemerker ikke krysset Røas mållinje. Et innlegg fra venstre, hvor Sandviken skapte sitt meste, endte i spark, slag, klabb og babb i feltet før en slags avslutning går via Synne Masdal, spretter på linjen og klareres. Dommer, noe usikker, ser seg om etter svar hos linjedommer og finner tydeligvis noe der. Fløyteblåseren markerer mål, og ledelsen til Sandviken var doblet.

Hittil dominerende Sandviken hadde tilsynelatende kontroll på kampen og så seg fornøyde med uttellingen de første 20 minuttene. De la seg noe lavere i banen, og sakte men sikkert kjempet Røa seg til mer ballkontakt og innkast høyere i banen. Litt ut av det blå, og på deres første mulighet i kampen etter 35 minutter, kom Røas redusering på hjørnespark.

Vilde Gullhaug Birkelis lave variant fant Ragne Hagen Svastuen midt i boksen, og med et flott touch satte Svastuen inn målet som ga håp og selvtillit.

I minuttene som fulgte var Røa nære på ved Rebecka Holum, og samme spiller gikk også ned i sekstenmeteren til Sandviken uten å få gehør hos dommer. Kampbildet hadde drastisk snudd seg og Røa øynet muligheter.

Etter hvilen, hvor Vårin Ness gjorde plass for Anya De Courcy, gikk Røa rett i angrep igjen. Laget hadde ingenting å tape, og det sto om semifinaleplass. I det påfølgende åpningskvarteret av omgangen var Røa klart best, men noen nye scoring så man ikke noe til. Tempoet i kampen dabbet etterhvert av og kun én og annen halvsjanse var å se.

Ti minutter før full tid, da Røa virkelig begynte å kjenne på tidsnøden, banket målscorer Svastuen til fra 17-18 meter. Skuddet dundret i aluminiumet bak Sandvikens burvokter.

Nærmere kom heller aldri Røa. Tuva Leschbrandt Espås og Kamilla Aabel ble slengt innpå på tampen for å jakte utligningen som aldri kom.

Med det var Røas cupeventyr i 2020 over, og vi vender fokuset mot siste serierunde mot Kolbotn kommende lørdag.