Akkreditering / Presse

Sist oppdatert: 13. aug 2022 Skrevet av: perivar

 

Akkreditering:

Send en akkrediteringsforespørsel til per-ivar@roail.no eller kontakt markeds- og mediesjef Per-Ivar Stokkmo på 900 60 941. Akkrediteringsforespørsel skal være Røa i hende senest dagen før kampstart.

E-post merkes med følgende:

  • MEDIA/FIRMA
  • MOBILNUMRE TIL DE SOM MØTER/EVT SKAL KONTAKTES
  • E-POSTADRESSE TIL DE SOM MØTER/EVT SKAL KONTAKTES
  • JOURNALIST eller FOTOGRAF eller JOURNALIST OG FOTOGRAF

Akkrediteringskort/fotovest hentes i klubbhuset én time før avspark.

Journalister og fotografer må kunne fremvise gyldig pressekort når de oppholder seg på arenaen.

Alle journalister/fotografer må både registere sine data på listen som ligger ved ved hoveddøren til klubbhuset ved ankomst.

Kampdagkontakt: Per-Ivar Stokkmo (900 60 941).

Skrivende journalister:

Skrivende journalister kan få plass i pressesonen. Skrivende presse og «live rapportering» er prioritert i pressesonen. Også i presseområdene ønsker vi – av hensyn til smittevern når folk sitter tett – alltid kun friske, symptomfrie personer i pressesonen.

Fotografer:

Fotografer skal fortrinnsvis ikke være i pressesonen av hensyn til passer tilgjengelig for skrivende presse. Fotografer med profesjonelt kamerautstyr/lange linser skal heller ikke være på publikumstribunen av hensyn til publikums sikkerhet.

Fotografer kan oppholde seg i fotosonen bak begge mål og opp til hjørnet av 16-meteren på begge sider av banen, og skal være på plass minst 5 minutter før kampstart. De skal alltid oppholde seg på en trygg avstand til banen for å unngå skader på spillere og fotografer. Hvis dette ikke er mulig, så må fotograf ta kontakt, slik at vi kan finne ny, egnet plassering.

Det er ikke anledning til å bevege seg mellom fotosoner underveis i omgangene, ref, reglement fra NFF.

Fjernstyrte kamera kan settes opp bak mål i god tid før kampstart og i en avstand fra målet som gjør at målnettet ikke kan strekkes bort til kameraet, men ha minst 25 centimeter til dette når nettet er strukket.

Filming av kamp:

NRK og Amedia har rettighetene til kommersiell bruk av levende bilder på kamp, og de er de eneste som kan gjennomføre direktesendinger og streaming under kamper. All annen kommersiell filming av kampen skal godkjennes av Fotball Media i forkant, og dokumenteres ovenfor Røa Fotball Elite.

Intervjuer etter kamp:

Intervjuer foretas i «mixed zone» på Røa Kunstgressbane 2 (ved siden av hovedbanen). Journalister står utenfor «intervjuboksen» og holder minst 1 meters avstand til spillere/trenere/andre intervjuobjekter. Vennligst meld inn til Per-Ivar (tlf 900 60 941) hvem du ønsker å intervjue minst 5 minutter før kampslutt, så skal vi gjøre vårt beste for å arrangere dette.

Foto fra kamp og spillere:

Dersom redaksjoner ønsker å få tilsendt bilder av spillere/Røas kamper kan man rette en henvendelse til Per-Ivar ( 900 60 941 eller per-ivar@roail.no) dagen før kamp. Da ettersender vi bilder dagen etter kampslutt, eller etter avtale, som media og andre klubber kan benytte vederlagsfritt mot kreditering.

Rettighetshaver:

NRK og Amedia har rettigheter i Toppserien og alltid fortrinn på intervjuobjekter både før og etter kampene. I cupen og Europacupen gjelder samme prinsipp mot rettighetshaver.